Handläggare, Naturvårdsverket

Naturvårdsverket söker Handläggare

Vi söker handläggare som tillsammans med andra kollegor och i samarbete med flera andra enheter vill utveckla arbetet med cirkulär ekonomi och kemikalier inom EU och globalt.

Dagens miljöutmaningar är till stora delar gränsöverskridande och kan inte lösas inom landet. Det är därför viktigt för Sverige att vara med och stärka EU’s miljö- och klimatarbete bland annat i den tillträdande kommissionens gröna giv. Sverige vill också vara pådrivande i det globala kemikaliearbetet och bidra till utformning av överenskommelser med andra länder.
Du kommer att placeras på Uppdragsavdelningen och EU-enheten som arbetar för att svenska prioriteringar ska få genomslag i EU och internationella konventioner. I enhetens uppdrag ingår att samordna, prioritera och delta i EU- och konventionsarbete inom Naturvårdsverkets ansvarsområde. Arbetsuppgifterna på enheten omfattar bland annat att förankra, förbereda svenska ståndpunkter och företräda Sverige i arbetsgrupper och möten inom EU och internationella förhandlingar. På enheten arbetar för närvarande 17 personer.

 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med EU och internationella processer relaterade till frågor inom cirkulär ekonomi och/eller förbättrad hantering av avfall och kemikalier. Arbetet innebär bland annat att följa nya initiativ och förslag, driva och utveckla arbetet i nära samverkan med andra sakenheter på naturvårdsverket. Det omfattar även analys och bidrag till att ta fram underlag till svenska ståndpunkter och delta i förhandlingsarbetet inom EU och globalt. Arbetet sker i nära kontakt med Miljödepartementet och relevanta myndigheter samt i kontakt med myndigheter i andra EU medlemsstater.
Du kommer att ingå i en grupp på EU-enheten som arbetar med kemikalier och avfallsrelaterade frågor. Arbetet är mycket stimulerande med många kontaktytor såväl nationellt som internationellt. Du får även möjlighet att bidra till att utveckla Naturvårdsverkets arbete med konventioner och vårt arbete med EU och internationella åtgärder.
Arbetet innebär resor.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, exempelvis med naturvetenskaplig, samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning.
Vidare har du erfarenhet av att arbeta med avfalls- och kemikalierelaterade frågor och/eller cirkulär ekonomi, samt erfarenhet av miljöpolicy och/eller förhandlingsarbete i internationella sammanhang.
Då uppdraget kräver många kontaktytor behöver du även ha förmågan att kommunicera väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Det är meriterande om du har arbetat på Regeringskansliet eller i annan myndighet tidigare. Erfarenhet av frågor om kapacitetsutveckling eller finansiering i internationella sammanhang är även meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där det är väsentligt att du har god samarbetsförmåga, där du kan skapa och upprätthålla goda relationer med både interna och externa aktörer. För att passa i rollen ser vi även att du har en strategisk förmåga med möjlighet att se helheten, samt att du kan ta egna initiativ och självständigt ta ansvar för och driva dina processer. Då arbetet är varierat ställs även krav på att du är flexibel, samtidigt som du kan agera lugnt och stabilt i stressade situationer.

 

Om anställningen

Tjänsten innebär visstidsanställning till och med 2021-12-31. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-12-11 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm eller Östersund

Yrkeskategori: Handläggare

Omfattning: Visstidsanställning till och med 2021-12-31

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Referens nr: NV-08264-19

Sista ansökningsdatum: 2019-12-11

Information om tjänsten
Marianne Tegman, chef EU-enheten
010-698 10 00

Fackliga representanter
Petter Mahrs, facklig representant, ST
010-698 10 00
Ficre Zehaie, facklig representant, Saco
010-698 10 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.