Klimat- och miljöstrateg, Haninge Kommun

 

Haninge Kommun söker Klimat- och miljöstrateg i framkant

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Haninge Kommun | Kontaktuppgifter för frågor

 
Haninge kommun strävar efter att vara ledande i klimat- och miljöarbetet och ligga i framkant bland Sveriges kommuner inom hållbar stadsutveckling. Nu har kommunfullmäktige antagit ett klimat- och miljöpolitiskt program, med tydliga mål och uppföljning. Helhet, kreativitet och inspiration är ledord i arbetet, där målet är att lämna över en bärkraftig och attraktiv livsmiljö̈ till framtida Haningebor och besökare. För mer information, välkommen in på www.haninge.se

Haninge Kommun söker nu en klimat- och miljöstrateg som vill ingå i deras enhet för strategisk planering inom kommunstyrelseförvaltningen. Enheten svarar för kommunens långsiktiga utveckling och omfattar ett brett spann av frågor som översikt-, trafik- och boendeplanering, socialt perspektiv på hållbarhet samt klimat- och miljöfrågor.
 

Vi erbjuder dig

Du kommer att få arbeta i expansiv och framtidsmedveten kommun som fokuserar på kvalitet och verksamhetsutveckling. Vi sitter i ljusa och fräscha kontorslokaler som ligger intill pendeltågsstation i Haninge Centrum. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.
 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som klimat- och miljöstrateg har du en politiknära och strategisk placering inom kommunen med ansvar för att utveckla den strategiska miljöplaneringen med särskilt fokus på klimat- och energifrågor. En av huvuduppgifterna är att implementera, samordna och följa upp kommunens nya klimat- och miljöpolitiska program som har fyra fokusområden: fossilfria resor och transporter, hållbar stadsutveckling, rent vatten och naturens mångfald samt hållbar konsumtion och resurseffektiva kretslopp.

Som klimat- och miljöstrateg för miljöplanering har du till uppgift att leda, utveckla och implementera strategiska miljöåtgärder och metoder. Du driver och samordnar projekt inom området och förmedlar vad hållbarhet betyder för olika aktörer, både internt inom och utom kommunen.

Uppdragets viktigaste delar är:
  • Att utveckla, driva och samordna kommunens strategiska klimat- och miljöarbete
  • Att utveckla, initiera och följa upp åtgärder, särskilt inom klimat- och energiområdet
  • Att utveckla och stödja förvaltningen och bolag i kommunens strategiska kemikaliearbete
  • Att bevaka kommunens luftkvalitet
  • Bistå i den politiska hanteringen av frågor inom klimat- och miljöområdet
  • Bistå i projekt och gruppen för genomförande av åtgärder

 

För att lyckas tror vi att du har:

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av strategiskt klimat- och miljöarbete på central myndighet, länsstyrelse, kommun eller motsvarande. Vi vill även att du har en relevant akademisk utbildning. Det är också en fördel om du har vana av att driva större projekt och har erfarenhet av att arbeta med strategiska planer. Vidare har du förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av åtgärder på lång sikt. Erfarenhet från politiskt styrd organisation och med god förmåga att kommunicera och utrycka sig väl i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång, och för att lyckas i rollen krävs bland annat att du har en god analytisk förmåga samt ett strukturerat arbetssätt.

Du är en innovativ visionär med kreativ förmåga som kan engagera och inspirera andra inom området. Vidare är du trovärdig med god förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer, internt och externt. Du är välorganiserad och kan driva ditt arbete självständigt.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-12-17 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. I denna rekrytering samarbetar Haninge Kommun med Experis och frågor om tjänsten besvaras av Sara Bahlenberg, rekryteringskonsult på Experis Engineering.

 

Välkommen in med din ansökan senast 17 december!

 

 

 

 


Haninge Kommun söker Klimat- och miljöstrateg i framkant! Sök jobbet som Klimat- och miljöstrateg på Haninge Kommun via Aktuell Hållbarhet senast 17 december!

Placering: Haninge

Yrkeskategori: Klimat- och miljöstrateg

Verksamhetsområde: Enheten för strategisk planering, en del av Kommunstyrelseförvaltningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 32165

Sista ansökningsdatum: 2017-12-17

.

Information om tjänsten:
Haninge Kommun söker Klimat- och miljöstrateg i framkant! Sök jobbet som Klimat- och miljöstrateg på Haninge Kommun via Aktuell Hållbarhet senast 17 december!
Ansvarig rekryteringskonsult
08-736 28 48
Sara Bahlenberg
 

Fackliga representanter:
Fackliga företrädare nås genom växeln i Haninge kommun, 08-606 70 00
 


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Haninge Kommun

Haninge är inte bara skärgård. Här – 20 minuter från huvudstaden – växer Haninge med bostäder i centrum, ny stadsdel, handel och ny företagspark tillsammans med dynamiskt företagande och högskoleforskning. Vi arbetar inte i eget intresse eller för att gå med vinst – vi arbetar för människan. Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.