Head of Secretariat, Global Compact Network Sweden

Global Compact Network Sweden söker Head of Secretariat

Är du Global Compact Network Swedens nya Head of Secretariat?

Det svenska nätverket av UN Global Compact, Global Compact Network Sweden (GCNS), bildades i mars 2018. Nätverkets arbete utgår från UN Global Compacts 10 principer och FN:s 17 globala hållbarhetsmål med målet att inspirera och hjälpa svenska företag att arbeta med socialt ansvar och hållbarhet. Nätverket är en plattform för verksamheter och organisationer som vill hitta nya samarbetsmöjligheter och fungerar som en samlingspunkt för att utbyta erfarenheter och lärdomar av det hållbarhetsarbete som bedrivs av medlemmarna.

För att växla upp vårt arbete och stärka värdet för de svenska medlemmarna söker vi nu en Head of Secretariat som kan fortsätta att etablera GCNS i Sverige samt representera och utveckla nätverket och dess olika samarbeten. Ansvaret är brett och innefattar allt ifrån att säkra den löpande driften genom att arbeta i enlighet med beslutad verksamhetsplan samt att representera organisationen både i Sverige och internationellt. Förutom budgetansvar och arbetsledning av kansli ingår även att stärka relationen med nya och befintliga medlemmar. Du rapporterar till styrelseordförande för GCNS.

Vi söker dig som har en naturlig fallenhet och är van vid att etablera och utveckla relationer i ett entreprenöriellt sammanhang. Näringslivet är vår viktigaste målgrupp, men det är även meriterande att du har förståelse för FN-systemet och andra internationella organisationer. Samtidigt som du har kapacitet att driva strategiska frågor hanterar du även operativa uppgifter i vardagen.

Du är självgående och har minst 5 års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor utifrån ett näringslivsperspektiv, gärna i global miljö. Du har en akademisk utbildning eller motsvarande kvalifikationer. Du är kreativ och tycker om att ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd och visar respekt för våra medlemmar. Att du agerar med gott omdöme, är ansvarsfull och brinner för hållbarhetsfrågorna ser vi som en självklarhet.

Vi erbjuder dig möjligheten att vara med och etablera GCNS i Sverige. Rollen är nyinrättad, du erbjuds en unik möjlighet att vara med och sätta ramarna för nätverkets arbete och aktiviteter. Du kommer att utvidga ditt kontaktnät inom det svenska näringslivet och du kommer att verka i en utvecklingsorienterad miljö, bland personer som ser hållbarhetsfrågorna som extra viktiga.

Låter detta som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Vi samarbetar i denna rekrytering med Novare Search & Selection. Urval och intervjuer sker löpande men sista datum för ansökan är 2019-06-22. För frågor kontakta Ebba Levin, ebba.levin@novare.se, 0735 233 017. Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-06-22 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Head of Secretariat

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2019-06-22

Information om tjänsten
Ebba Levin
073-5233017
ebba.levin@novare.se

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Global Compact Network Sweden

UN Global Compact initierades vid World Economic Forum 1999 av FN:s dåvarande generalsekreterare Kofi Annan. Den 26:e juli 2000 lanserades Global Compact officiellt vid FN:s högkvarter i New York. Syftet var att mobilisera en global rörelse inom näringslivet för en bättre och mer hållbar framtid. Idag är UN Global Compact världens största hållbarhetsinitiativ med över 13 000 medlemsföretag och organisationer från fler än 170 länder. Genom att bli medlem förbinder sig företag och organisationer att aktivt arbeta med hållbarhetsfrågor och att årligen rapportera sitt arbete till FN. Arbetet grundar sig i Global Compacts 10 grundläggande principer som är baserade på internationellt vedertagna konventioner om mänskliga rättigheter, arbetsrättigheter, miljö och anti-korruption.