Energi- och klimatrådgivare, Huddinge kommun

 

Huddinge kommun söker Energi- och klimatrådgivare företag (CEK)

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Huddinge kommun | Kontaktuppgifter för frågor

 
Energi- och klimatrådgivningens mål är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan. Haninge, Huddinge, Nynäshamn, Salem och Tyresö kommuner har gemensam energi- och klimatrådgivning där Huddinge är huvudman. Huddinge är även en av värdkommunerna i ett regionalt samarbete och ansvarar för att ge energi-och klimatrådgivning via telefon till samtliga kommuner i Stockholms län samt Håbo kommun.

Energi- och klimatrådgivningen i Huddinge är placerad på bygglovsavdelningen. Avdelningen har ca 45 personer anställda varav sex arbetar med energi- och klimatrådgivning. Vi söker nu en person att utöka vårt rådgivningsteam med.
 

Vi erbjuder

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag.
 

Om arbetet

Denna tjänst har ett fokus på coachning av företag inom ramen för det Nationella regionfondsprogrammet ‘Coacher för energi och klimat’ (CEK). CEK riktar sig till små- och medelstora företag med energianvändning under 300 MWh. Projektet ska drivas i Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn, Salem och Tyresö kommuner och pågå fram till december 2019. Coachningen av företag ska bidra till ökad energieffektivisering och minskad klimatpåverkan. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att göra företagsbesök med energirådgivning, anordna seminarier och bilda nätverk.

Vi söker en person för projektanställning i ett år, med möjlighet till förlängning.

I arbetsuppgifterna ingår att ta kontakt med företag, göra företagsbesök för att ge rådgivning om energieffektivisering och skriva besöksrapporter. En viktig del i arbetet är att på ett enkelt och pedagogiskt sätt kunna förmedla kunskap inom energieffektiviseringsområdet till företagen.

 

Din profil

För rollen krävs att du har akademisk utbildning med inriktning mot energi-, miljö- eller byggnadsteknikområdet eller motsvarande yrkesutbildning. Du ska ha en god och dokumenterad kunskap om energifrågor och gärna praktisk erfarenhet. Har du arbetat med energieffektivisering eller energirådgivning i fastigheter och företag är det meriterande.

Tjänsten kräver att du kan jobba självständigt, är initiativrik och har förmåga att driva projekt. Som person är du ansvarsfull, strukturerad, drivande och kan hålla flera processer igång samtidigt. Du är utåtriktad och har lätt att etablera nya kontakter. Du har ett lyhört förhållningssätt i kommunikation med andra och vi ser gärna att du kan skapa förtroende och inspirera våra rådsökande till en förändring. Vi tror därför att du har ett äkta och övertygande engagemang som gör att människor lyssnar och tar till sig dina synpunkter. Eftersom vi arbetar i ett litet team krävs en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift och du har B-körkort.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-11-29 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 29 november!

 

 

 

 


Placering: Huddinge

Yrkeskategori: Energi- och klimatrådgivare

Verksamhetsområde: Natur- och byggnadsförvaltningen

Omfattning: Visstidsanställning, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: NBF:2017:27

Sista ansökningsdatum: 2017-11-29

.

Information om tjänsten:
Huddinge kommun söker Energi- och klimatrådgivare företag (CEK)! Sök jobbet som Energi- och klimatrådgivare på Huddinge kommun via Aktuell Hållbarhet senast 29 november!
Avdelningschef
Camilla Adolfsson
08-53536301
 
Energirådgivare
Joanna Weiss
08-53536534
 

Fackliga representanter:
För facklig kontaktperson för tjänsten se ttp://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Huddinge kommun

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer