Inspektörer, Kemikalieinspektionen

Kemikalieinspektionen söker Inspektörer

Om jobbet | Vem är du? | Om Kemikalieinspektionen | Kontaktuppgifter för frågor
 
Vill du vara med i arbetet för en giftfri miljö och öka kunskapen om kemikalier i vår vardag? Då är Kemikalieinspektionen arbetsplatsen för dig.

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Avdelningen tillsyn och registratur ansvarar för operativ tillsyn, tillsynsvägledning och annat arbete relaterat till tillsyn enligt den lagstiftning Kemikalieinspektionen ansvarar för. Avdelningen ansvarar även för hela myndighetens registratur och arkivfunktion samt för produktregistrets verksamhet. I avdelningen finns två tillsynsenheter och en enhet för kemikaliestatistik och registratur.

Enheten tillsyn av kemiska produkter ansvarar för operativ tillsyn, tillsynsvägledning och annat arbete relaterat till tillsyn av kemiska produkter.

 

Arbetsuppgifter

Enheten för tillsyn av kemiska produkter söker en till två medarbetare för arbete som
inspektör. Som inspektör kommer du att kontrollera om tillverkare och importörer av kemiska produkter tar sitt ansvar enligt kemikalielagstiftningen. Det gör du genom att bland annat granska företagens information om produkternas hälso- och miljöfarlighet och att produkterna inte innehåller ämnen i strid med reglerna. Företagen finns över hela Sverige och därför ingår resor i arbetet. Enheten samarbetar även med andra tillsynsmyndigheter i Sverige och med andra länder inom EU. Vi medverkar i flera olika EU-projekt.

Arbetet är mycket varierat och kräver kompetens inom naturvetenskapliga ämnen samt inom regelkunskap och juridisk tillämpning. I arbetet ingår kontakter med företag och andra tillsynsmyndigheter och arbetet bedrivs oftast i projektform. Detta innebär mycket samarbete såväl inom myndigheten i olika projektgrupper som med aktörer utanför myndigheten. I tjänsterna ingår både operativ tillsyn och tillsynsvägledning till kommuner och länsstyrelser.

 

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk utbildning på det naturvetenskapliga området med kunskaper i kemi och kunskaper om miljö- och kemikalielagstiftningen. Dessutom krävs att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska. Inspektörer kan behöva använda bil i tjänsten och ska ha körkort för personbil.

Vi ser gärna sökanden med erfarenhet av att ha arbetat med kemikalielagstiftning hos tillsynsmyndighet eller på företag. Det är önskvärt med erfarenhet av att ha tagit fram eller granskat produktinformation som exempelvis säkerhetsdatablad samt av klassificering och märkning enligt CLP-förordningen. Värdefullt är också erfarenhet av Reach-förordningen, exempelvis att utföra registrering. Det är även meriterande att ha arbetat med utbildningar eller föreläsningar.

Täta kontakter med kollegor, företagsrepresentanter, myndigheter och andra intressegrupper ställer stora krav på gott omdöme och bemötande samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Eftersom vi arbetar mycket i projektform är det en fördel om du har förmåga att på ett effektivt sätt delta i eller leda projekt. Vi lägger även stor vikt vid egenskaper som ansvarstagande, noggrannhet och initiativförmåga samt förmåga att effektivt planera sitt eget arbete.
 

Övrigt

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare är viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-05-01 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Sundbyberg

Yrkeskategori: Kemikalieinspektör

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2.3.a-H18-04558

Sista ansökningsdatum: 2018-05-01

 

 
Information om tjänsten
Enhetschef
Helena Segervall
08-519 41 320

Fackliga representanter
SACO
Charlotte Rahm
08- 519 41 197

ST, Handläggare
Ule Johansson
08 519 41 210
 

 

 

 


 

 

 

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.