Konsult inom kemi, miljö och arbetsmiljö, Intersolia

 

Intersolia söker Konsult inom kemi, miljö och arbetsmiljö

 
Om jobbet | Vem är du? | Om Intersolia | Kontaktuppgifter för frågor

 
Vi söker konsulter inom kemi, miljö och arbetsmiljöområdet till våra kontor i Halmstad och Stockholm för att stärka upp vårt konsultteam. Intersolia är inne i en spännande fas där man påbörjat arbetet med att gå från att vara en systemleverantör till ett mer renodlat kompetensbolag. Detta innebär att Intersolia kommer att satsa mycket på sin konsultdel genom både expansion och utveckling och där du kommer få vara med om en enormt spännande resa. I rollen får du möjligheten att jobba tillsammans med många olika företag för att skapa ett hållbart kemikaliearbete samt hållbarhet ur ett miljö- och arbetsmiljöperspektiv.
 

Arbetsbeskrivning

Som konsult kommer du arbeta mångfacetterat med olika delar inom kemi, miljö och arbetsmiljöområdet. Du agerar konsult gentemot dina kunder och jobbar tätt tillsammans med företag, både strategiskt och operativt. Du får i rollen möjlighet att jobba väldigt brett och använda dina specifika kunskaper inom kemi kring alltifrån riskbedömning till ämnesegenskaper på detaljnivå. Du kommer att arbeta i ett internationellt team där ni har avstämningsmöten varje vecka.

Du kommer till exempel att:
  • Föreläsa, utbilda och hålla workshops för kund kring kemikaliefrågor.
  • Arbeta med rådgivning, tolkning och implementering av lagstiftning inom miljö, arbetsmiljö och kemikalier.
  • Stötta företag i det praktiska kemikaliearbetet, exempelvis genom att ta fram rutiner och planer, genomföra riskbedömningar och kemikalieutredningar samt arbeta med substitution av farliga ämnen.
  • Arbeta med framtagning och granskning av säkerhetsdatablad.

Tjänsten passar dig som vill jobba i en utåtriktad och nätverkande expertisroll gentemot kund där du får möjligheten att vara med och påverka samt förbättra arbetet både internt och mot kund. Då vi jobbar med internationella kunder har du i rollen möjlighet att få resa i tjänsten. Du erbjuds även ett utbildningsprogram där du får följa med andra konsulter på olika uppdrag för att få så bra insikt som möjligt samt omfattande intern- och extern vidareutbildning inom företaget.
 

Kvalifikationer

  • Har en högskoleutbildning och examen inom relevant område, förslagsvis kemi, toxikologi, miljö eller arbetsmiljö
  • Talar och skriver flytande på både svenska och engelska då kommunikationen med kunder och internt både sker nationellt och internationellt
  • Har B-körkort
  • Har möjlighet och tycker det känns motiverande att resa i tjänsten
Det är meriterande om du
  • Har arbetslivserfarenhet inom området, då gärna inom kemi, miljö eller arbetsmiljö, eller annan typ av konsult- eller projektledarerfarenhet som är relevant
  • Har kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning såsom REACH och CLP

Stor vikt läggs vid hur du är som person och för att trivas i rollen ser vi att du är driven och engagerad och du brinner för området kemi och miljö. Du har en god social och kommunikativ förmåga och trivs med att jobba mot många kontaktytor, alltid med en professionell approach. Vidare ser vi att du är kvalitetsmedveten och har ett öga för detaljer, samtidigt som du tycker det är kul att driva projekt ur ett helikopterperspektiv på strategisk nivå. Du anser att det är av stor vikt att hålla deadlines och du är en person som håller vad du lovar.

För att trivas med kollegorna på Intersolia har du en prestigelös approach och nära till skratt. Du är social och trivs med en rak kommunikation.

 

Ansök nu

Vi arbetar med löpande urval och i konsultvärlden går processerna ofta fort, så vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-02-25 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet. Du kan även skicka din ansökan direkt till hr@intersolia.com

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Intersolia godkänner och samtycker du till att Intersolia behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (1998:204 PuL).

 

Välkommen in med din ansökan senast 22 februari!

 

 

 

 


Placering: Halmstad eller Stockholm

Yrkeskategori: Konsult kemi, miljö och arbetsmiljö

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-02-22

.

Information om tjänsten:
Intersolia söker Konsult inom kemi, miljö och arbetsmiljö! Sök jobbet som Konsult inom kemi, miljö och arbetsmiljö på Intersolia via Aktuell Hållbarhet senast 22 februari!
Konsultchef
Camilla Sjöstedt
+46 170 84 90
camilla.sjostedt@intersolia.com
 
Intersolia söker Konsult inom kemi, miljö och arbetsmiljö! Sök jobbet som Konsult inom kemi, miljö och arbetsmiljö på Intersolia via Aktuell Hållbarhet senast 22 februari!
HR Manager
Maria Höjer
+46 76-170 72 28
maria.hojer@intersolia.com
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Intersolia

Intersolia har starten 1999 varit inriktat på att hjälpa företag att hantera sina kemikalier på ett säkrare och mer miljövänligt sätt. Idag finns vi i Sverige, Tyskland, England, Danmark och Norge. Med ett brett utbud av konsulttjänster och ett webbaserat system, iChemistry, för att hantera kemikalier, erbjuder vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att säkerställa sitt arbete med att uppfylla aktuell lagstiftning – utifrån sina unika behov.