Gruppchef Klimat och hållbara samhällssystem, IVL

IVL söker ledare och Gruppchef Klimat och hållbara samhällssystem! Sök jobbet som Gruppchef Klimat och hållbara samhällssystem på IVL via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!

IVL söker ledare och Gruppchef Klimat och hållbara samhällssystem

Om jobbet | Vem är du? | Om IVL | Kontaktuppgifter för frågor
IVL Svenska Miljöinstitutets vision är ett hållbart samhälle. Vi befinner oss i en spännande och expansiv fas och just nu söker vi en ny gruppchef som vill vara med och leda utvecklingen inom klimat och hållbart samhällsbyggande. Som chef kommer du att leda en grupp som arbetar brett med samhällsvetenskapliga analyser inom klimat, energi och hållbart samhällsbyggande, men även integrerat med IVL:s övriga verksamhet.

Vi söker dig som brinner för att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna, har goda ledaregenskaper och vilja att utvecklas vidare som innovativ ledare och säljsamordnare. Rollen omfattar operativ ledning av gruppen, som i dagsläget består av 10 engagerade medarbetare, i kombination med kundnära arbete och att själv arbeta i olika projekt. Exempel på medarbetarnas styrkeområden är samhällsvetenskapliga analyser såväl som samhälls- och miljöekonomiska analyser, kvalitativa analyser, styrmedel, beteendefrågor och cirkulär ekonomi.

Arbetsuppgifter

  • Leda den strategiska utvecklingen av verksamheten och gruppen samt bemöta omvärldens nya behov av hållbara lösningar
  • Främja medarbetarutveckling och bygga teamet med coachning, kommunikation och bra ledarskap
  • Leda gruppens säljprocess med kundkontakter, ansökningar och offerter, marknadsföring och inflöde av projekt till gruppen
  • Ansvara för gruppens samverkan med andra grupper och enheter inom IVL samt extern samverkan
  • Ansvara för verksamhetsplanering, projektavstämning samt prioritering av projekt
  • Arbeta operativt i forskningsprojekt och konsultuppdrag inom gruppens verksamhetsområde, som projektledare och/eller projektmedarbetare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genuint intresse av att utveckla teamet, verksamheten och samarbetet med kunder och andra grupper inom IVL. Du har minst 10 års erfarenhet inom samhällsvetenskaplig verksamhet, exempelvis från konsultföretag, näringsliv, offentlig verksamhet eller forskning. Du har även relevant utbildning, gärna inom statsvetenskap eller annan samhällsvetenskaplig gren. Affärsmässighet och förmåga att initiera, driva och samordna säljprocesser är mycket viktigt. För detta krävs vana vid kundkontakter, lyhördhet att bemöta kundernas behov av hållbara lösningar samt vana att finna finansieringslösningar.

Skriftlig och muntlig kommunikation är centralt och du behöver kunna uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har chefserfarenhet, ett brett kundnätverk och om du har arbetat som konsult eller forskare inom klimat och hållbart samhällsbyggande.

 

Övrigt om tjänsten

Gruppen har personal i både Göteborg och Stockholm och arbetar i både nationella och internationella projekt så tjänsten innebär regelbundna resor.

I den här rekryteringen samarbetar IVL med Proximo Rekrytering. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Kristofer Zidén för mer information. Vi tar inte emot några ansökningar via vår hemsida utan ansökan skickas direkt via direktansökningsknapparna.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-11-27 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 27 november!

 

 

 

 


Placering: Stockholm eller Göteborg

Yrkeskategori: Gruppchef

Verksamhetsområde: Enheten för Klimat och hållbara samhällssystem

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2017-11-27

.

Information om tjänsten:
IVL söker ledare och Gruppchef Klimat och hållbara samhällssystem! Sök jobbet som Gruppchef Klimat och hållbara samhällssystem på IVL via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!
Ansvarig rekryteringskonsult
Kristofer Zidén
070-668 63 99
Kristofer.ziden@proximo.se

Fackliga representanter:
Akademikerna i Göteborg
Hulda Winnes
010-788 65 00

Akademikerna i Stockholm & Malmö
Ambjörn Lätt
010-788 65 00

Unionen
Lisa Schmidt
010-788 65 28

Sanny Shamoun
010-788 65 52

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Om IVL

IVL Svenska Miljöinstitutets vision är ett hållbart samhälle. Vi har Sveriges bredaste miljöprofil och vår roll har sedan starten 1966 varit att ta fram ny kunskap och se till att den senaste forskningen kommer till praktisk användning. Våra kärnvärden är trovärdighet, framsynthet och helhetssyn. IVL verkar brett över hela miljö- och hållbarhetsområdet. Vi arbetar i en kreativ och utvecklande miljö där alla har en stor del eget ansvar och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Som medarbetare på IVL blir du del av en arbetsplats som värdesätter mångfald, samarbete, innovation och engagemang.