Kanslichef, Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen söker Kanslichef

Om jobbet | Vem är du? | Om Naturskyddsföreningen | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
Vill du jobba för Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation? Brinner du för ledarskap och verksamhetsutveckling, samtidigt som du är duktig på att entusiasmera och skapa arbetsglädje? Tror du på folkrörelsen och civilsamhällets kraft och att vi tillsammans kan göra skillnad? Då kan du vara Naturskyddsföreningens nya kanslichef.

Naturskyddsföreningen bildades 1909 och är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Föreningen har bidragit till många viktiga beslut och segrar inom miljöområdet. Men vi är långt ifrån nöjda, det finns mycket kvar att göra!
 

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en driven ledare till rollen som kanslichef för Naturskyddsföreningens rikskansli. Du kommer att ha ett strategiskt ansvar för den organisation som krävs för att verkställa Naturskyddsföreningens mål. Att arbeta för en kreativ och dynamisk arbetsmiljö är en viktig del av ditt uppdrag. Du kommer att arbeta nära och rapportera till vår generalsekreterare och utgöra ett centralt stöd för arbetet med att driva och utveckla Naturskyddsföreningens verksamhet. Du kommer att samordna och ingå i kansliets ledninggrupp och ha personalledande ansvar för såväl flera av cheferna som för viktiga stabsfunktioner. Du kommer också att leda och samordna kansliets övergripande arbete med riksföreningens styrelse.

Rollen kräver att du har erfarenhet av verksamhetsledning på högsta nivå, inklusive att leda chefer. Då generalsekreteraren har en betydande extern roll kommer du som kanslichef att få ett stort ansvar för rikskansliets dagliga, interna arbete.
 

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska uppfylla följande krav:

 • Dokumenterad god och flerårig erfarenhet av ledarskap, organisationsutveckling och personalledning.
 • Mycket erfaren och skicklig i verksamhetsutveckling och styrning av en större organisation.
 • Hög kompetens och relevanta erfarenheter inom HR-området. Den vi söker har ett genuint intresse av att få andra att utvecklas.
 • Erfarenhet av omfattande budgetansvar. God förståelse för hur ekonomi och verksamhetsstyrning går hand i hand.
 • God kunskap om kommunikationsarbete.
 • God övergripande förståelse och engagemang för arbetsmiljö, rehabilitering, facklig samverkan och arbetsrätt.
 • Mycket god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt. Bra på att entusiasmera och inspirera andra.
 • Kunskap om hur civilsamhället, politiken och näringslivet arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och hållbarhet i Sverige och globalt, samt utmaningarna det innebär.
 • En relevant akademisk utbildning.

Utöver dessa krav är de meriterande om du:

 • Har erfarenhet av och kunskap om folkrörelsearbete.
 • Har erfarenhet och kunskap om ledning och styrning av och arbete inom ideell sektor.
 • Har en god förståelse för miljöfrågor och kunskap om naturen.
 • Har erfarenhet av fundraising inom ideell sektor.
 • Skicklighet i tal och skrift i engelska. Kunskap i ytterligare språk är meriterande.
 • Erfarenhet av att arbeta med mångfald och inkludering.

 

Övrigt

Vi sitter i lokaler på Åsögatan, mitt på Södermalm i Stockholm med närhet till de flesta kommunikationsmedel. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Sista dag för att skicka in din ansökan är den 27 maj, men vi kommer att göra ett löpande urval så skicka in din ansökan så fort som möjligt!
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-05-27 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: jobbtitel

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-05-27

 

 
Information om tjänsten
Paula Andersson
paula.andersson@naturskyddsforeningen.se

Fackliga representanter
Saco
Johanna Lakso
08-702 63 34
johanna.lakso@naturskyddsforeningen.se

Unionen
Gert Straschewsk
08-702 65 52
gert.straschewski@naturskyddsforeningen.se


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 
 

Om Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen har kraft att förändra! Vi är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. Vi är en ideellt och partipolitiskt obunden förening som tar ansvar för att driva viktiga miljöfrågor lokalt, nationellt och globalt. Med närmare en kvarts miljon medlemmar, kretsar med lokal förankring i hela landet och drivande eldsjälar har vi stora möjligheter att påverka. Vi skapar opinion, förändrar beteenden, granskar och kräver att makthavare och lagstiftare tar sitt ansvar.

Naturskyddsföreningen vill vara en inkluderande folkrörelse som speglar mångfalden i samhället, och vi vill att det ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vi välkomnar därför en bredd av sökande.