Klimatanpassningssamordnare, Statens fastighetsverk

Statens fastighetsverk söker Klimatanpassningssamordnare

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. SFV:s hållbarhetsarbete ska bidra till att uppfylla de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Vi söker dig som vill vara med och göra klimatanpassning till en självklar del i SFV:s verksamhet. SFV rekryterar nu en Klimatanpassningssamordnare som tillsammans med kollegor ska driva och utveckla myndighetens arbete med klimatanpassning. I rollen som klimatanpassningssamordnare rapporterar du även till SFV:s hållbarhetschef.

SFV är inne i ett förändringsarbete som bland annat innebär ett större fokus på hållbarhetsområdet inklusive klimatanpassning och minskad klimatpåverkan. I det ingår att myndigheten stärker upp med ytterligare resurser och kompetenser.

SFV ska inom sitt ansvarsområde och inom ramen för sitt uppdrag ska initiera, stödja och utvärdera arbetet med klimatanpassning. Myndigheten förvaltar och underhåller statlig egendom och ska också anpassa den verksamheten till ett förändrat klimat. I förordningen (2018:1428) finns krav på en klimat-och sårbarhetsanalys, myndighetsmål och handlingsplan för att nå målen. SFV ska årligen redovisa arbetet med klimatanpassning till SMHI och Finansdepartementet. Handlingsplanen ska första gången redovisas den 30 januari 2020.

Din roll

I den nyinrättade tjänsten som klimatanpassningssamordnare på Statens fastighetsverk har du en viktig roll vid genomförandet av myndighetens klimatanpassningsarbete.
Som klimatanpassningssamordnare blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter följande:

  • Ansvara för att operativt samordna myndighetens klimat- och sårbarhetsanalys
  • Ansvara för att ta fram förslag och bereda myndighetsmål utifrån resultatet av klimat- och sårbarhetsanalysen
  • Samordning av handlingsplan utifrån beslutade myndighetsmål
  • Samordna och kvalitetssäkra redovisningen avseende klimatanpassning till SMHI och Finansdepartementet utifrån kraven i Förordningen om myndigheters klimatanpassningsarbete.
  • Vara strategiskt och operativt stöd vid implementeringen av handlingsplanen
  • Vid behov utreda och projektleda delprojekt i implementeringen
  • Kommunicera och utbilda inom klimatanpassning och klimatpåverkan
  • Omvärldsbevaka och representera/delta i relevanta externa nätverk inom klimatanpassning tex. SMHI

Du kommer att ha ett nära samarbete förvaltningsorganisationen, specialister samt SFV:s hållbarhetschef.

Vi erbjuder unika miljöer, kompetenta kollegor, ett utmanande arbete och kontinuerlig kompetensutveckling. Våra fastigheter finns över hela landet och i ett 60-tal länder, vilket kan innebära en del resor.

Din profil

Vi söker dig som har universitet- eller högskoleexamen inom klimat, samhällsplanering, fastighet, infrastruktur eller motsvarande. Du har något års erfarenhet av klimatanpassningsarbete och/eller klimat/risk- och sårbarhetsarbete på lokal, regional eller nationell nivå. Det är meriterande om du arbetat med att ta fram handlingsplaner för klimatanpassning och har erfarenhet av projektledning/samordning. För tjänsten behöver du ha goda kunskaper i svenska och gärna engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du resultatinriktad och mån om ett gott arbetsklimat. Du är analytisk, ambitiös, strukturerad, kommunikativ och har förmåga att översätta teoretiskt och systematiskt tänkande till praktisk verklighet. Vidare har du ett genuint intresse för klimat- och miljöfrågor samt vilja och drivkraft att utveckla och förbättra SFV:s arbete inom klimatanpassningsområdet. Som person trivs du med breda kontaktytor och har lätt för att samarbeta med olika personer.

Mer Information

Tjänsten är en visstidsanställning på 2 år.

Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se. Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, tel 010-478 70 00.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Sista ansökningsdag är 2019-08-12 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Anna Åström, Hållbarhetschef, 010-478 72 82

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-08-12 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Klimatanpassningssamordnare

Omfattning: Visstidsanställning , 2 år

Sista ansökningsdatum: 2019-08-12

Information om tjänsten
Hållbarhetschef, Anna Åström, 0104787282, anna.astrom@sfv.se

Fackliga representanter
SACO, SEKO och OFR, 0104787000

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om SFV

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. Vill du veta mer om hur det är att ha allt från slott till koja som arbetsplats, se www.sfv.se/jobbahososs.