Kommunekolog, Haninge Kommun

Haninge Kommun söker kommunekolog

Om jobbet | Vem är du? | Om Haninge kommun | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Haninge kommun är inne i ett spännande skede och söker nu en kommunekolog. Har du erfarenhet av naturvård, ekologi och biologisk mångfald och är sugen på ett roligt och utmanande jobb inom en av de största kommunerna i Stockholms län? Här finns allt från ett unikt skärgårdslandskap, rika skogar och kulturmarker till tätortens parker och grönområden.

Inom kommunstyrelseförvaltningen finns enheten för Strategisk planering. Enheten svarar för kommunens långsiktiga utveckling och omfattar ett brett spann av frågor som översikts-, trafik- och boendeplanering, socialt perspektiv på hållbarhet samt klimat- och miljöfrågor.
 

Ditt uppdrag

I rollen som kommunekolog ansvarar du för att utveckla kommunens övergripande naturvårdsarbete utifrån ett klimat- och miljöpolitiskt program och naturvårdsplanen. Du kommer framförallt att arbeta med att ta fram en ny grönstrukturplan samt utreda, föreslå och genomföra bildande av naturreservat.

Du kommer även som kommunekolog till exempel att:

 • kartlägga naturvärden i kommunen
 • fram underlag till översiktsplanering och annan fysisk planering
 • utveckla och initiera naturvårdsåtgärder
 • inspirera fler, både boende i kommunen och besökare, till att uppleva naturen
 • spirera fler, både boende i kommunen och besökare, till att uppleva naturen
  bistå i den politiska hanteringen av frågor inom naturvårdsområdet

 

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som:

 • har minst fem års erfarenhet av naturvårdsarbete på central myndighet, länsstyrelse, kommun eller som konsult
 • har en akademisk examen med naturvetenskaplig inriktning och naturvård
 • har stor erfarenhet av samarbete med andra aktörer, på regional och nationell nivå samt erfarenhet av att utveckla och initiera åtgärder inom naturvårdsområdet
 • har både en bred och djup kunskap om naturvård, ekologi och biologisk mångfald
 • har förmåga att uttrycka dig väl, i tal och skrift, på svenska och på engelska

Som person ska du ha förmåga att arbeta på en strategisk nivå med mycket god analytisk förmåga och strukturerat arbetssätt. Gott omdöme och mycket god förmåga att kommunicera och samverka är en förutsättning för att lyckas med jobbet eftersom det innebär många interna och externa kontakter.
 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfaren chef. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-05-27 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Haninge

Yrkeskategori: Kommunekolog

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2018/226

Sista ansökningsdatum: 2018-05-27

 

 

 
Information om tjänsten
Anna Setterberg
08 764 25 83
 

Fackliga representanter
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00
 

 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.