Konsulter ekologi, naturvård och vattenvård, Naturcentrum

 

Naturcentrum söker Konsulter ekologi, naturvård och vattenvård

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Naturcentrum | Kontaktuppgifter för frågor
 

Naturcentrum är ett av landets ledande konsultföretag inom ekologibranschen och tillhör landets mest efterfrågade företag inom vår sektor. Sedan starten 1985 har vi vuxit från två till tjugo medarbetare. Vi har låg personalomsättning, växer långsamt och har inga ambitioner att vara störst. Men vi vill gärna ha de skickligaste medarbetarna!

Vi söker dig som är beredd att engagera dig långsiktigt och utvecklas tillsammans med oss på Naturcentrum.

Vi arbetar över hela landet med kontor i Stenungsund på västkusten samt i Torna-Hällestad i Skåne. Dessutom har vi några medarbetare spridda på olika platser i Sverige. Vi söker i första hand medarbetare till de kontor vi har i dag, men utesluter inte dig som vill arbeta från annan ort om det går att lösa praktiskt.
 

Vi erbjuder

Som medarbetare på Naturcentrum har du stor frihet och eget ansvar. I gengäld förväntas att du är engagerad och alltid arbetar för miljöns, uppdragsgivarens och Naturcentrums bästa. Arbetet är självständigt men det finns självklart möjlighet till stöd och samarbete med övriga kollegor. Bland våra medarbetare finns några av landets främsta experter inom av naturvård, vattenvård, ekologi, flora och fauna.
  

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är varierande. Här nedan ges exempel på arbetsuppgifter som vi nu behöver fler medarebetare till. Du arbetar med en eller flera av dessa uppgifter fördelat på olika uppdrag som löper paralellt.

  • Naturvärdesinventering
  • Biotopkartering av vattendrag
  • Planering, projektering och arbetsledning inom naturvårds- och vattenvårdsprojekt
  • Rapporter, underlag och rådgivning inför fysisk planering och exploatering
  • Tillståndsansökningar och MKB
  • Inventering, artbestämning och åtgärder för biologisk mångfald
  • Analyser, utredningar och uppdrag rörande naturvård och miljöövervakning

 

Kvalifikationer

Du som söker har erfarenhet från ekologi- och naturvårdsbranschen, t ex som anställd på konsultföretag, myndighet, naturvårdsorganisation eller som egen företagare. Eller så har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom ett stort eget intresse, gärna med fördjupade kunskaper inom något ämnesområde. Du har självklart stor ambition att lära och utvecklas vidare. Då vi främst har uppdrag inom den terrestra och limniska miljön söker vi första hand personer med sådan inriktning, men vi utesluter inte dig som har annan bakgrund.

Här nedan beskriver vi de kvalifikationer vi hoppas du kan ha fördelat på tre olika typer av ”tjänster”. I praktiken är det dock ingen skarp gräns mellan de olika tjänsterna.

Ekologisk vattenvårdare

Du har ett stort intresse och erfarenhet av frågor som rör vatten och vattenvård. Du är intresserad av att utveckla metodik och arbetssätt som kan hjälpa till att föra svensk vattenvård framåt. Lämplig utbildningsbakgrund kan vara limnolog, fiskeribiolog, naturvårdsingenjör, naturvårdbiolog med inriktning på vatten eller motsvarande. Erfarenhet av tillståndsansökningar, MKB, GIS, biotopkartering, projektering, byggledning och genomförande av praktiska åtgärder är meriterande.

Naturvärdesinventerare

Du har ett stort intresse och erfarenhet från inventering. Du har god fältvana och förmåga att lära dig att hitta och känna igen olika arter i naturen. Du tvekar inte inför att genomföra längre inventeringar på annan ort än hemorten. Lämplig utbildningsbakgrund kan vara biolog med fördjupning inom naturvårdsbiologi, floristik, faunistik och ekologi, men du kan också ha tillägnat dig kunskaper och erfarenhet på annat sätt. Tidigare engagemang i t ex ideella naturvårdsföreningar är meriterande.

Ekologisk konsult

Du har ett stort intresse och erfarenhet av frågor som rör t ex naturvård, ekologi, MKB, miljöprövning eller ekologisk kompensation. Du har fältvana och är trygg i att beskriva och planera åtgärder eller lösa problem inom ekologi och naturvård. Lämplig utbildningsbakgrund kan vara biolog, men kompetensen kan även uppfyllas på annat sätt. Erfarenhet av projektledning, pedagogiskt arbete, uppdrag, ekologiska analyser och sammanställningar, rapportskrivning, MKB och tillståndsprövning är meriterande.
 

Ansök nu

Skicka din ansökan senast 30 januari men gärna tidigare. Begär ansökningshandlingar genom att skicka ett mejl till ncab@naturcentrum.se där du anger, namn, adress, telefonnummer och epost.
 
Eller ansök via direktansökningsknapparna nedan senast 2018-01-30 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.
 

Välkommen in med din ansökan senast 30 januari!

 

 

 


Naturcentrum söker Konsulter ekologi, naturvård och vattenvård! Sök jobbet som Konsulter ekologi, naturvård och vattenvård på Naturcentrum via Aktuell Hållbarhet senast 30 januari!

Placering: Skåne, Västkusten eller enligt överenskommelse

Yrkeskategori: Biolog, ekolog eller vattenvårdare

Verksamhetsområde: Naturvård, vattenvård och samhällsplanering

Omfattning: Tillsvidare, enligt överenskommelse

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-01-30

.

Information om tjänsten:
VD Naturcentrum
Jonas Stenström
Jonas.stenstrom@naturcentrum.se

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Naturcentrum

Vi arbetar med utmanande frågor inom bland annat ekologisk samhällsplanering, terrester naturvård, praktisk vattenvård, våtmarksanläggning, friluftsplanering, miljöövervakning, biologisk mångfald och naturinformation. Läs mer här: www.naturcentrum.se