Vattenvårdsdirektör för Västerhavets vattendistrikt, Länsstyrelsen Västra Götaland

 

Länsstyrelsen Västra Götaland söker Vattenvårdsdirektör

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Länsstyrelsen Västra Götaland | Kontaktuppgifter för frågor

 
Länsstyrelsen i Västra Götalands län är också vattenmyndighet för Västerhavets vattendistrikt. Vattenmyndighetens kansli, som är en enhet inom Länsstyrelsen, främjar en hållbar vattenanvändning och arbetar för att skydda och förbättra tillståndet för vattenmiljöer. Vattenmyndighetens uppgift är att samordna vattenförvaltningsarbetet inom distriktet, som omfattar nio länsstyrelser och 112 kommuner.

Vi arbetar i enlighet med EU:s ramdirektiv för vatten och tar fram åtgärdsprogram, förvaltningsplan och miljökvalitetsnormer. Vattendelegationen, som är utsedd av regeringen, är det beslutande organet åt Vattenmyndigheten.
 

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar i enlighet med EU:s ramdirektiv för vatten och tar fram åtgärdsprogram, förvaltningsplan och miljökvalitetsnormer. Vattendelegationen, som är utsedd av regeringen, är det beslutande organet åt Vattenmyndigheten.

Nu söker vi en vattenvårdsdirektör som är chef för Vattenmyndighetens kansli. På kansliet arbetar tio experter med olika naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och miljöekonomiska frågor. Arbetet innebär även att ansvara för och driva vattenavdelningens GIS-arbete samt ingå i Länsstyrelsens styrgrupp för GIS-frågor. Vattenvårdsdirektören driver det strategiska och operativa arbetet och ansvarar för enhetens personal, budget, arbetsmiljö samt verksamhetsresultat. Vattenvårdsdirektören rapporterar till avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Det ingår att aktivt delta i samordning av vattenförvaltningen mellan de fem vattenmyndigheterna samt att samverka med departement, centrala myndigheter, intresseorganisationer, länsstyrelser och kommuner inom distriktet.

 

Kvalifikationer

Krav:

Vi söker dig som har universitetsutbildning med examen inom naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap eller motsvarande på minst fyra år. Du har flera års erfarenhet av ledaruppdrag med ansvar för personal, ekonomi och verksamhet.

Du behöver kunna uttrycka dig på engelska i tal och skrift, självklart vara datorvan samt ha grundläggande förvaltningskunskap och förståelse för hur statsapparaten fungerar.

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med samverkan och kan föra en god dialog med olika intressenter om komplexa frågor. Du ska vara lyhörd och ha en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer.

Du har god förmåga att planera och prioritera utifrån ett helhetsperspektiv. Som ledare är du engagerad och drivande med förmåga att inspirera och samla medarbetare mot ett gemensamt mål. Du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö genom prestigelöshet, engagemang och tillit.

Du vågar ta ställning och fatta beslut samtidigt som du har förmåga att möta medarbetare och övriga aktörer på ett lyhört sätt. Du är tydlig i din kommunikation och har samtidigt en förmåga att lyssna.

Meriterande:

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid en myndighet och om du har arbetat med frågor kring vattenförvaltning, miljö och/eller hållbarhet. Erfarenhet av GIS-frågor är önskvärt. Det är bra om du har erfarenhet av att ha arbetat projektinriktat och med tvärvetenskapliga frågor. Det är positivt om du har arbetat med omvärldsbevakning och har erfarenhet av mediekontakter.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.
 

Länsstyrelsen kan erbjuda dig

  • intressanta och utmanande arbetsuppgifter
  • arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
  • möjlighet att lära nytt och utvecklas.

 

Övrigt om tjänsten

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Arbetstiden är måndag – fredag, oreglerad med förtroendearbetstid.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-12-29 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 29 december!

 

 

 

 


Länsstyrelsen Västra Götaland söker Vattenvårdsdirektör! Sök jobbet som Vattenvårdsdirektör för Västerhavets vattendistrikt på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 29 december!

Placering: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad

Yrkeskategori: Enhetschef, kanslichef

Verksamhetsområde: Vattenmyndighetens kansli

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 112-38569-2017

Sista ansökningsdatum: 2017-12-29

.

Information om tjänsten:
Länsstyrelsen Västra Götaland söker Vattenvårdsdirektör! Sök jobbet som Vattenvårdsdirektör för Västerhavets vattendistrikt på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 29 december!
Avdelningschef
Sandra Brantebäck
010-224 48 57
 

Fackliga representanter:
SACO
Sten Wolme
031-60 50 00

ST
Annika Berggren
010-224 48 20

SEKO
Monica Danielsson
0770-457 900 (växel)
 


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Länsstyrelsen Västra Götaland

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.