Miljö- och avfallskonsulter, Sweco

Sweco söker miljö- och avfallskonsulter

Om jobbet | Vem är du? | Om Sweco| Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder

  • Brinner du för avfallsfrågor och vill bidra till den tekniska utvecklingen och en mer hållbar avfallshantering i framtiden?
  • Är du driven, strukturerad och tycker om att arbeta tillsammans med andra?

Då ska du söka till vårt härliga gäng på gruppen Waste Management!

På Sweco erbjuder vi tjänster inom strategisk utredning, avfallsplanering, upphandling, avfallstaxa, återvinning/återbruk, sopsug, cirkulär ekonomi, miljökontroll, tillstånd och mycket mer. Tjänsteutbudet är brett och omfattar allt från strategisk rådgivning och övergripande planering till teknisk support på detaljnivå. Vi har uppdrag både inom Sverige och internationellt. I projekten kombinerar vi olika kompetenser och erfarenhet för att hjälpa våra kunder på bästa sätt och vi behöver nu stärka upp gruppen med både juniora och seniora konsulter.

 

Din kommande roll

Som konsult inom Waste Management kommer du att arbeta som projektledare, utredare eller handläggare. Storleken på uppdragen varierar och du kommer att ha omväxlande arbetsuppgifter och flera pågående projekt samtidigt. Som senior konsult har du huvudansvar för att utveckla kundrelationer och nya uppdrag inom området. Vi arbetar för både offentliga och privata kunder, myndigheter och branschorganisationer, främst i Sverige men även utomlands. Du kommer att få möjlighet att vara med i utredningar som ligger till grund för nya riktlinjer, kommunala beslut och implentering av nya tekniker.

Exempel på pågående uppdrag: Strategisk rådgivning till kommuner gällande avfallsfrågor när nya stadsdelar planeras, Framtagande av kommunal avfallsplan, Utredning och analys av införande av NIR-teknik, Utredning av insamlingssystem för flerbostadshus åt bostadsbolag, Utredning av nya ÅVC:er och återbruk åt kommunalt bolag, Ansökan om miljötillstånd för privat återvinningsbolag, Beställarstöd åt kommun och Framtagande av strategi för avfallshantering i huvudstad i Afrika.

 

Dina erfarenheter

Vi söker juniora till seniora konsulter med relevant högskole- eller universitetsexamen. Du har troligen arbetat med avfallsfrågor eller tillsyn på en kommun, på ett renhållningsbolag, inom en branschorganisation eller som konsult. Minimum är 3 års branscherfarenhet. Arbete med strategiska utredningar, insamlingsfrågor, avfallsplaner och avfallstaxor är meriterande.
 

Dina egenskaper

Som person är du positiv, driven och tar egna initiativ, oavsett om du är junior eller senior i branschen. Du tycker om att arbeta i en omväxlande miljö med nya utmaningar. Du är prestigelös, tycker om att samarbeta och vill dela med dig av din kunskap. Det är viktigt att du har lätt för att knyta kontakter samt är lyhörd och kan sätta dig in i våra kunders behov. Du behöver även vara lösningsorienterad, noggrann och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Är du en senior konsult bör du ha ett affärsmässigt sätt och ha förmågan att leda projekt.

 

Vi erbjuder

På Sweco arbetar vi i team och samverkar över hela Sverige för att hitta bästa kompetens för varje uppdrag. Hos oss finns spetskompetens inom avfall från utredning till projektering av anläggning. Du kommer att få ett brett nätverk av kollegor över hela landet och möjlighet att utvecklas både personligt och kompetensmässigt. Sweco prioriterar hållbarhet både inom uppdrag och hos våra konsulter. Det innebär bl.a. att våra medarbetare ska må bra, ha roligt i uppdragen och att konsulten ska ha en bra balans mellan arbete och fritid.
 

Övrigt

Intervjuer och urval sker löpande.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-03-18 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Verksamhetsområde: Miljö och avfall

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-03-18
 

 

 
Information om tjänsten
Gruppchef
Marie Wennergren
08-695 13 61
marie.wennergren@sweco.se
 

 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 
 

Om Sweco

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.