Miljö- och hållbarhetsstrateg, Habo kommun

Habo kommun söker Miljö- och hållbarhetsstrateg

Nu söker vi en miljö- och hållbarhetsstrateg som kan vara en ambassadör och en drivkraft för att samordna kommunens arbete inom ramen för Agenda 2030, både externt och internt så att vi kan leva upp till vår vision Habo – den hållbara kommunen för hela livet.


Arbetsuppgifter

Som miljö- och hållbarhetsstrateg är du sakkunnig i miljö- och klimatfrågor, tar fram strategier och handlingsplaner, omvärldsbevakar, rapporterar, följer upp, projektleder, samordnar – och engagerar. Ditt fokus är miljö och klimat men du kan också social och ekonomisk hållbarhet. En stor och viktig del av arbetet innebär dialog och att leda workshops med politiker, tjänstemän, kommuninvånare, näringsliv, föreningar och studieförbund. En utmaning är att verka för beteendeförändringar hos människor. Du kommer arbeta i breda processer för att lägga grunden för ett hållbart samhälle. Kommunen har anslutit sig till Glokala Sverige och det innebär en hel del samordningsuppdrag.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att omfatta:

  • Arbete med hållbarhetsfrågor i olika samhällsutvecklingsprojekt
  • Utveckla metoder för att få med hållbarhetsperspektivet i projekt
  • Arbete med och samordning av det lokala miljöprogrammet
  • Implementera, följa upp och redovisa de lokala miljömålen
  • Arbeta med att ta fram program för klimatanpassning
  • Bereda remissvar och svara på motioner


Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du som söker denna tjänst ska ha relevant akademisk examen för ansvarsområdet, företrädesvis inom miljö, hållbar utveckling eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har erfarenhet av strategiskt arbete och verksamhetsutveckling samt kunskap och erfarenhet av arbete med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Du har mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras synpunkter och perspektiv. Du skapar goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Du är van att arbeta självständigt samt att planera och organisera ditt arbete på ett metodiskt sätt, även i teamarbete. Du är lyhörd för det samspel som råder i en politiskt styrd organisation.

Körkort (B) erfordras.

Det är viktigt för oss att du är kommunikativ i ditt tänk och har idéer på hur vi ska nå ut både till våra egna medarbetare men också till våra invånare och andra målgrupper. Du är också bekväm i rollen som föredragande även i större sammanhang och har förmåga att nå fram med ditt budskap.

Miljö- och hållbarhetsstrategen arbetar på kommunledningsförvaltningen med kommundirektören som närmsta chef. På förvaltningen arbetar vi utifrån kommunens värdegrund vilket innebär att vi på ett engagerat, nära och ansvarsfullt sätt både stödjer kommunens övriga verksamheter och även driver och samordnar egna utvecklingsprojekt. I Habo kommun finns stora möjligheter att påverka och skapa resultat; det är korta beslutsvägar och ett öppet arbetsklimat.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1


Andra uppgifter

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-11
Arbetsgivarens referensnummer: 2019-206
Ansök här


Upplysningar

Jan Sundman
Kommundirektör
036-442 81 57
jan.sundman@habokommun.se

Agneta Martinsson
Miljöchef
036-442 82 62

Fackliga representanter når du genom växeln
036-442 80 00

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-08-11 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.


Placering: Habo

Yrkeskategori: Miljö- och hallbarhetsstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2019-206

Sista ansökningsdatum: 2019-08-11

Information om tjänsten
Jan Sundman, Kommundirektör, 036-442 81 57, jan.sundman@habokommun.se
Agneta Martinsson, Miljöchef, 036-442 82 62

Fackliga representanter
Fackliga representanter når du genom växeln 036-442 80 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.