Miljö- och hälsoskyddsinspektör, Ale kommun

Ale kommun söker Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Om jobbet | Vem är du? | Om Ale kommun | Kontaktuppgifter för frågor

Om arbetsplatsen

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Sektor samhällsbyggnads uppdrag är att säkerställa att kommunens invånare har en god boende- och livsmiljö i ett långsiktigt hållbart samhälle.

Verksamhet miljö är en del av sektor samhällsbyggnad som även innefattar verksamheterna teknik samt plan och bygg. Vi är 15 personer som arbetar både brett och djupt med miljö- och hälsoskyddsfrågor. Verksamheten ansvarar för områden som livsmedel, hälsoskydd, miljöskydd och naturvård. Vi jobbar med allt från myndighetsutövning enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen till miljöstrategiskt arbete och rådgivning. Vårt uppdrag är att värna miljön för att säkerställa en hållbar utveckling.

Vi söker nu en ersättare till en vakant tjänst.
 

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren inspektör med gedigna kunskaper och fötterna på jorden. Humor är ett plus. Som inspektör hos oss kommer du att ingå i verksamhet miljö och ha ett nära samarbete med övriga inspektörer och kommunekologer. Vi behöver framförallt förstärka vår kompetens inom lantbruk. Även andra arbetsuppgifter, främst inom hälsoskydd är aktuella.

Tjänsten ställer höga krav på att du självständigt kan planera och organisera ditt arbete. Om det är möjligt arbetar vi minst två personer inom varje tillsynsområde. Du ansvarar för att kontinuerligt underhålla din specialistkunskap. Vi har en långtgående delegation och handläggarna föredrar själva sina ärenden i samhällsbyggnads- och jävsnämnd. Ale kommun använder ärendehanteringssystemet Castor för diarieföring, tillsynsregister och debitering.

Arbetet innefattar bland annat att planera och genomföra inspektioner, handlägga ansökningar, anmälningar och klagomål, följa upp avvikelser och svara på remisser. Även information och rådgivning ingår i tjänsten. Det är viktigt att du känner dig bekväm i myndighetsrollen, eftersom kontakter med allmänhet och verksamhetsutövare samt medverkan i arbetsgrupper är en stor del av arbetet.

Vi kan erbjuda dig en utmanande och varierande tjänst och stora möjligheter till utveckling både av din egen roll och av uppdraget. Dessutom kommer du att få många trevliga kollegor som är bra på att arbeta lösningsfokuserat över enhets- och sektorsgränser. Intressanta samtalsämnen och goda skratt brukar höra till vardagen på vår sektor.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller har motsvarande kunskaper och som gillar att arbeta som myndighetsperson. Du har kunskaper i förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning. Erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken och annan myndighetsutövning är meriterande. Särskilt meriterande är specifika kunskaper om jordbruk.

Arbetet kräver stort engagemang, drivkraft och att du avslutar de arbetsmoment du själv ansvarar för. Som person är du självgående och strukturerad i ditt arbetssätt samt lösningsfokuserad, flexibel och uthållig. Det är ett krav att du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig i både tal och skrift på ett korrekt och professionellt sätt.

I urvalsprocessen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav men du behöver inte ha tillgång till egen bil då kommunen har en bilpool.
 

Anställningens omfattning

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Provanställning kan komma att tillämpas.
 

Övrigt

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-03-25 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Västra Götalands län

Yrkeskategori: Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön. Individuell lönesättning.

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Referens nr: A857983

Sista ansökningsdatum: 2019-03-25
 


 
Information om tjänsten
Verksamhetschef miljö
Laila Ekman
0303-70 33 05

Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Bodil Ljungkvist
0303-70 32 52

Robert Andersson
0303-70 42 53

Fackliga representanter
Fackliga representanter nås via kommunens kontakt
0303-33 00 00 (vx)
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Ale kommun

Läs mer om Ale kommun här