Miljö- och klimatstrateg, Lysekils kommun

Lysekils kommun söker Miljö- och klimatstrateg

 

Kommunstyrelseförvaltningen

Vi som arbetar i Lysekils kommun har några av Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp och tillsammans utvecklar vi verksamheten.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På www.livetilysekil.se får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut.

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Beskrivning

Kommunstyrelseförvaltningen är kommunstyrelsens stöd i att leda, samordna, följa upp och utöva uppsikt över kommunens verksamheter. Förvaltningen ansvarar för övergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom bl. a. ekonomi, personal, kansli, och hållbar utveckling.

Avdelningen för hållbar utveckling har uppdraget att leda, samordna och stödja kommunens verksamheter i arbetet med att genomföra kommunfullmäktiges vision och mål utifrån ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbarhetsperspektiv.
Avdelningen verkar för en hållbar positiv utveckling i hela Lysekils kommun!

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att strategiskt arbeta med kommunens hållbarhetsarbete med fokus på den ekologiska hållbarheten. Som miljö- och klimatstrateg arbetar du för att minska organisationens påverkan på miljö och klimat.

Arbetet i sig är självständigt, men du kommer att samarbeta med de övriga förvaltningarna och bolagen inom kommunkoncernen. Det ingår också i din roll att påverka andra aktörer i samhället inom klimat- och miljöområdet, vilket innebär att du ansvarar för att etablera och upprätthålla kontakter med privata företag, föreningar och andra organisationer

Några av arbetsuppgifterna:

  • Samordna och följa upp kommunens interna miljöarbete
  • Miljömålsarbete och omvärldsbevakning
  • Upprätta/revidera miljöstrategiska styrdokument utifrån kommunens vision
  • Handläggning och utredning av ärenden till kommunstyrelsen
  • Stöd, rådgivning, information och utbildning i de kommunala verksamheterna
  • Verksamhetsutveckling med fokus på Agenda 2030
  • Remisser/yttranden

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av strategiskt miljöarbete i närtid. Vi vill att du har relevant akademisk utbildning (minst 3 år). Det är meriterande om du har erfarenhet av strategiskt arbete kopplat till Agenda 2030, miljömålsarbete samt klimatfrågor. Det är också en fördel om du har vana av att driva eller delta i större projekt och har erfarenhet av att arbeta med strategiska planer.

Erfarenhet från politiskt styrd organisation och goda kunskaper i engelska ser vi som ett plus.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för att lyckas i rollen. Bland annat krävs att du har en analytisk förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av åtgärder på lång sikt. Du är en innovativ visionär med kreativ förmåga som kan engagera och inspirera andra inom området. Du är kommunikativ och trovärdig med god förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer. Du är välorganiserad och kan driva ditt arbete självständigt.

Att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift ser vi som en förutsättning.

Villkor

Tillsvidareanställning – heltid

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-08-16 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Lysekil

Yrkeskategori: Miljö- och klimatstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2019/53

Sista ansökningsdatum: 2019-08-16

Information om tjänsten
Michael Johansson, 0523-613150

Fackliga representanter
Facklig företrädare nås via kommunens växel, 0523-613000

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Lysekils kommun