Miljö- och klimatstrateg, Sollentuna Kommun

Sollentuna Kommun söker Miljö- och klimatstrateg

Samhällsbyggnadsavdelningen, Sollentuna Kommun

 

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, stadsdelscentrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Samhällsbyggnadsavdelningen består av drygt hundra kollegor som arbetar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, byggprojekt på allmän plats samt drift och förvaltning av såväl grönska som gator i kommunen. Avdelningen tillhör kommunledningskontoret och rapporterar till kommunstyrelsen och fyra nämnder.

Till vår samhällsplaneringenhet söker vi en miljö- och klimatstrateg med helhetsperspektiv i dessa frågor men också med specialistkunskap inom energiområdet.

 

Arbetsbeskrivning

Som miljö- och klimatstrateg inom Sollentuna kommun har du överblick och helhetstänk kring energi, klimatanpassning, avfall, vatten, kemikalier, byggande, buller, med flera frågor i samarbete med kollegorna. Inom enheten samlar vi hög kompetens inom dessa frågor. Med dig vill vi stärka vår kompetens inom energiområdet, liksom i klimatanpassning och avfallsplanering.

Det gäller att se vikten av att ha ett livscykelperspektiv. För att vi ska nå framgång i arbetet med miljö och klimat behöver vi samarbeta inte bara inom enheten utan också med andra avdelningar, olika nätverk och våra kommunala bolag. Vi är en politiskt styrd organisation, vilket innebär att vi arbetar på politiskt uppdrag och med stöd från politiken. Denna tjänst befinner sig mitt i den politiskt styrda organisationens villkor. Man behöver bjuda på sin kompetens, föreslå lösningar och fördjupa kunskapen, för att politiken ska kunna besluta inriktning och prioriteringar.

Vi har hög ambition inom Sollentuna kommun i miljö- och klimatfrågor och vi står inför att förnya vår handlingsplan för miljö- och klimatarbetet, samt utveckla vårt Agenda 2030-arbete. Du har möjlighet att påverka vad vi prioriterar och med vilka ambitionsnivåer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning för tjänsten och några års erfarenhet av strategiskt arbete med miljöfrågor i en politiskt styrd organisation. Rollen kräver goda kunskaper inom miljöområdet och specifikt inom energifrågor liksom god svenska i tal och skrift. Önskvärt är att du har specifik erfarenhet av energifrågor, klimatanpassning och avfallsplanering. Kunskap om relevant lagstiftning är en merit.

I rollen som miljö- och klimatstrateg läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du behöver tänka strategiskt och ha specialistkunskaper inom området.

 

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-12-15 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Sollentuna

Yrkeskategori: Miljö- och klimatstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2019/68

Sista ansökningsdatum: 2019-12-15

Information om tjänsten
Lars Keski-Seppälä, 08-579 215 39

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.