Miljöadministratör, Sollentuna kommun

Sollentuna kommun söker Miljöadministratör

Om jobbet | Vem är du? | Om Sollentuna kommun | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Från januari i år ansvarar en ny samhällsbyggnadsavdelning inom kommunledningskontoret för att förvalta och utveckla attraktiva livsmiljöer i Sollentuna. Från skötsel av dagens parker och gator till långsiktig hållbar utveckling av kommunens grönområden och stadsdelar. Avdelningen ansvarar också för kommunens miljö- och klimatarbete. Inom avdelningen arbetar över hundra ansvarstagande och välkomnande kollegor.

Tjänsten miljöadministratör tillhör den strategiska enheten som ansvarar för kommunens miljöarbete. Strategiska enheten består av en grupp sakkunniga inom samhällsplanering. Miljöansvar är en avgörande komponent i enhetens arbete och här finns också kommunens miljö- och klimatstrateg.
 

Arbetsuppgifter

Som miljöadministratör kommer du bland annat arbeta med:

  • Samordna, räkna på och rapportera miljönyckeltal.
  • Bygga upp och sköta databaser och info på webb.
  • Sköta drift och rapportering av kommunens två vattensamverkansgrupper (samarbete med andra kommuner om gemensamma vattenfrågor).
  • Planera och genomföra interna och externa miljöevenemang.
  • Delta i strategiskt miljö- och klimatarbete.
  • Delta i visst strategiskt arbete för social hållbarhet.

 
Arbetet innefattar administration, samordning av projekt och möten, uträkningar av nyckeltal, rapportering i både siffer- och textform, genomförande av olika typer av arrangemang, utredningar med mera. Du förväntas också bidra med kunskaper inom hållbarhet i kommunens utvecklingsarbete.
 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning på miljö och hållbar utveckling. Det är meriterande med utbildning inom redovisning eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Du behöver ha en god förståelse för hållbarhetsfrågor med fokus på miljö- och klimatfrågor. Även kunskap om hur miljönyckeltal räknas fram, t ex CO2-beräkningar är viktigt för denna tjänst.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Har du tidigare erfarenhet av vattenvårdsarbete eller föreningsarbete, exempelvis en administrerande eller samordnande roll i en studentförening eller liknande är detta meriterande.

Du är en person som drivs av hållbarhetsfrågor. Du har även en god administrativ förmåga, är noggrann och gillar att strukturera ditt arbete. Som person är du utåtriktad, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga.
 

Vi erbjuder

Som miljöadministratör har du en viktig roll i Sollentuna kommun. Arbetet ger dig stora möjligheter att utvecklas inom yrkesområdet och stort eget ansvar. Du kommer att ha intressanta arbetsuppgifter i ett område med hög prioritet i kommunen.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Läs mer om våra förmåner på vår hemsida: https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv–jobb/jobba-hos-oss/personalformaner/

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett stort utbud av restauranger och service i en nyskapad stadsmiljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Intervjuer sker fortlöpande.

Välkommen med din ansökan redan idag!
 

Övrigt

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-04-22 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Sollentuna

Yrkeskategori: Miljöadministratör

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2019-04-22
 


 
Information om tjänsten
Tf chef strategiska enheten
Inger Mattsson
08-579 219 33
 

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.