Miljöansvarig, Telge Fastigheter AB

Telge Fastigheter AB söker Miljöansvarig

Om jobbet | Vem är du? | Om Telge Fastigheter AB | Kontaktuppgifter för frågor
 
Vi på Telge Fastigheter vill vara en förebild för andra kommunala fastighetsbolag och ställer höga krav på hur vi arbetar med hållbarhet och miljö. Därför söker vi en miljöansvarig som vill fortsätta resan med att driva arbetet inom miljö och hållbar utveckling hos oss. Tjänsten innebär strategiskt miljöarbete inom bolaget och ansvar för miljöcertifiering och miljösamordning i våra byggprojekt.

 

Din dag på jobbet

I rollen som miljöansvarig kommer du att ansvara för det övergripande miljö- och hållbarhetsarbetet inom Telge Fastigheter. Du kommer vara kontaktperson i miljö- och hållbarhetsfrågor gentemot Södertälje kommun och våra systerbolag inom Telge koncernen. Du kommer även att vara miljösamordnare i våra större förvaltnings- och nybyggnationsprojekt, där du ställer krav på våra entreprenörer att arbeta efter våra miljökrav och att välja material enligt Sunda Hus. Du ansvarar också för att våra nyproduktioner blir miljöklassificerade enligt Miljöbyggnad.

Mer om ditt nya jobb

Som miljöansvarig på Telge Fastigheter ingår du i avdelningen affärsstöd. Affärsstöd är vår bolagsövergripande avdelning med bl. a. stödfunktioner för ekonomi, systemadministration och ritningshantering. Ekosystemtjänster är en stor del i vårt hållbara samhälle och här kommer du att vara en viktig spelare för vårt framtida byggande, både i projektform och i det strategiska arbetet. Det blir ditt ansvar att ta fram program för vår årliga Miljödag som är en viktig utbildningsdag för alla medarbetare.

I ditt arbete ingår även att vara delaktig i utvecklingen av våra interna processer. Vi arbetar enligt LEAN-metodik där ständiga förbättringar är en viktig komponent för att driva arbetet framåt.

 

Det här är du

Eftersom vi förenar affärer med samhällsnytta behöver du ha fallenhet för att se helheter. Du förstår, och har förmågan att förklara, hur människans välbefinnande hänger ihop med biologisk mångfald. Du tycker om att driva frågor framåt och du är lika handlingskraftig som du är systematisk. Du gillar att ha koll på omvärlden och utvecklingen som sker på miljöområdet. För att passa i rollen som miljöansvarig behöver du med trygghet kunna växla mellan att vara ledare och ödmjuk lagspelare. Du måste vara noggrann i din dokumentation, vara bra på att kommunicera och trivas med att arbeta självständigt. Självklart känner du även igen dig i våra kärnvärden – personlig, enkel, öppen och modig.

Krav:

  • Högskoleutbildning inom samhällsplanering, miljö eller motsvarande.
  • Yrkeserfarenhet inom relevant område.
  • Goda kunskaper i Officepaketet.
  • B-körkort.

Meriter:

  • Erfarenhet som projektledare och/eller konsult.
  • Certifierad Miljöbyggsamordnare
  • Kunskaper inom Sunda Hus
  • Erfarenhet av processarbete och beslutsvägar inom kommunal verksamhet.

 

Det här är vi

Välkommen till Telge. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-08-12 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Södertälje

Yrkeskategori: Miljöansvarig

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-08-12

 
Information om tjänsten
Ekonomi- och marknadschef
Fredrik Nordblad
08-550 225 53

HR-specialist
Marina Brunsärn
08‑550 231 20

Fackliga representanter
Vison
Sanne-Liv Olsen
08-550 220 00 (vx)

SACO
Anders Lindgren
08-550 220 00 (vx)


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Telge

Telge Fastigheter är en av Södertäljes största fastighetsägare. Totalt äger och förvaltar bolaget drygt 500 000 kvadratmeter lokalyta fördelat på kommunala och kommersiella fastigheter. I beståndet finns allt från förskolor och skolor till stadshus och museibyggnader. Bolaget är också en av parterna i kommunens utveckling av Södertäljemodellen – en inspirationsmodell för nytänkande inom skolan.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt bemanning.