Miljöchef, Habo och Mullsjö kommun

Habo och Mullsjö kommun söker Miljöchef

 

Arbetsplatsen

Habo och Mullsjö kommuner ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. Ett framgångsrikt näringsliv, mycket hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar våra expansiva kommuner med sammanlagt cirka 20 000 invånare.
Habo och Mullsjö kommuner har för miljöverksamheten en gemensam förvaltning och nämnd. Förvaltningen är placerad i Habo kommun.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som chef för vår miljöförvaltning är varierande och utmanande. Du ansvarar för planering, ledning, samordning, utveckling och uppföljning av verksamheten. För att kunna nå goda resultat så är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med många olika aktörer. Du har hjälp av tio engagerade medarbetare på miljöförvaltningen som under din ledning arbetar mot att uppnå uppsatta mål. Arbetsglädje, motivation, helhetssyn och uthållighet är ledstjärnor i arbetet.
Arbetet som miljöchef ställer höga krav på dig som ledare i bemötande av medborgare, medarbetare och andra intressenter i verksamheten. Du har ett tydligt och inkluderande ledarskap, hög integritet samt är en skicklig kommunikatör i både tal och skrift. Vi kommer att fästa stor uppmärksamhet vid kompetenser som kommunikation, förmåga att väcka engagemang på ett positivt sätt samt kunna stödja dina medarbetare i sin professionella utveckling. Du kommer också att ingå i båda kommunernas ledningsgrupper där din insats och engagemang är en viktig del i uppdraget. Förvaltningen har i huvudsak fyra arbetsområden: hälsoskydd, livsmedel, miljöskydd och naturvård.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du som söker tjänsten har relevant akademisk examen, exempelvis inom miljö- och hälsoskydd eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av ledningsarbete inom miljöområdet och ett intresse för att arbeta i en demokratiskt styrd organisation. B-körkort krävs. Erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning inom miljö och hälsoskydd är meriterande.

Andra uppgifter

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Ivan Madunic, 0705-32 08 16 eller Lina Ambjörnsson 0730-322 086 på INTEND som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Rekryteringen sker löpande med sista svarsdatum 2019-11-24. Intervjuer planeras att äga rum under första halvan av december månad.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-11-24 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Habo

Yrkeskategori: Miljöchef

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2019-601

Sista ansökningsdatum: 2019-11-24

Information om tjänsten
Kommundirektör Habo, Jan Sundman, 0708-482 057/036- 442 81 57, jan.sundman@habokommun.se
Kommundirektör Mullsjö, Lennie Johansson, 070-37 60 021
Biträdande Personalchef, Monica Lundkvist, 070-996 05 78/036-442 80 95, monica.lundqvist@habokommun.se

Fackliga representanter
Fackliga företrädare nås via vår växel, 036-442 80 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.