Miljöchef till Malmö Airport, Swedavia Airport

Swedavia Airport söker Miljöchef till Malmö Airport

Om jobbet | Vem är du? | Om Swedavia | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Malmö Airport utgör en viktig del av Öresundsregionens infrastruktur och har drygt 2 miljoner passagerare årligen. Idag arbetar ca 1500 personer på flygplatsen varav ca 100 är medarbetare på Swedavia. Vi har ett nära samarbete med näringslivet, besöksnäringen och andra aktörer för att tillsammans bidra till regionens fortsatta utveckling och tillväxt.
 

Dina arbetsuppgifter

Som miljöchef kommer du att leda och utveckla flygplatsens miljöarbete tillsammans med flygplatsens miljörådgivare. Du kommer att agera som stöd till flygplatschefen och organisationens övriga chefer, ledare och medarbetare i miljöfrågor. Du kommer även att ansvara för verksamhetens efterlevnad av miljölagar, fastställda villkor och beslut samt planering och uppföljning av interna och externa revisioner inom ditt ansvarsområde. Annat ansvar som ingår är bland annat intern och extern miljörapportering, utredningar, samordning av miljöledningssystemet samt uppföljning och analys av resultat kring flygplatsens miljöaspekter och miljömål. Som expert inom miljöområdet deltar du i olika projekt i syfte att bidra till hållbar utveckling.

Utöver flygplatsspecifika arbetsuppgifter kommer du, tillsammans med andra inom Swedavias miljöorganisation, att delta i det koncernövergripande miljöarbetet. Du kommer även ha kontakt med myndigheter och andra intressenter rörande flygplatsens miljöfrågor. I din roll ingår att delta i Malmö Airports ledningsgrupp och bevaka att miljöhänsyn tas i alla beslut. Du har budgetansvar för den egna funktionen.
 

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot miljö eller liknande. Du har tidigare arbetat som miljöchef och/eller är specialist inom miljö. Du är väl insatt i miljölagstiftningen och har kunskap om miljöarbete vid tillståndspliktig verksamhet. Du ska ha goda kunskaper inom vattenfrågor och förorenad mark samt klimatarbete i form av utsläpp till luft. Vidare är det meriterande om du har arbetat med förvaltning och utveckling av miljöledningssystem enligt standarden ISO 14001.

Som person har du förmågan att förena ett stort engagemang för miljö- och klimatfrågor med ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van att planera din egen arbetstid. Du är van och trivs att arbeta med och driva flera miljöfrågor samtidigt. Du har även goda språkkunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig såväl i tal som i skrift. Som person trivs du med att arbeta självständigt och i nära samarbete med andra.
 

Vi erbjuder

Som medarbetare på Swedavia, Malmö Airport får du arbeta i ett företag där miljöfrågor ligger högt på agendan. Alla Swedavias flygplatser är certifierade enligt den högsta nivån i Airport Carbon Accreditation (ACA), det internationella program som graderar flygplatsers klimatarbete.

Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.
 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Malmö Airport. En del tjänsteresor inom Sverige är att räkna med. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-08-31 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Malmö

Yrkeskategori: Miljöchef

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-08-31

 


 

 
Information om tjänsten
Vid frågor går det bra att kontakta Maria Bengtsson eller Maria Jonasson. Vecka 32, kontakta Maria Bengtsson, Vecka 33-34, kontakta Maria Jonasson

Chef Infrastruktur och Miljö på Malmö Airport
Maria Bengtsson
010-1094515

Miljöchef Regionala flygplatser
Maria Jonasson
010-1094516


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.