Miljöhandläggare med särskilt ansvar för avloppsfrågor, Länsstyrelsen Stockholm

Länsstyrelsen Stockholm söker Miljöhandläggare med särskilt ansvar för avloppsfrågor

Om jobbet | Vem är du? | Om Länsstyrelsen Stockholm | Kontaktuppgifter för frågor
 
Enheten för miljöskydd har 20 medarbetare och arbetar med tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet. Arbetet är inriktat på att tillämpa miljöbalken i enskilda fall. Enheten tillståndsprövar även avfallstransportörer samt viss hantering av kemiska produkter.

Vi deltar i arbetet med att pröva överklagade kommunala beslut enligt miljöbalken, bevakar hälso- och miljöskyddsfrågor i planärenden samt tillsynsvägleder kommunerna, t.ex. genom hälsoskyddsnätverket, kemilänken och bullernätverket.
 

Arbetsuppgifter

Som handläggare inom miljöfarlig verksamhet med särskilt ansvar för avloppsfrågor ansvarar du för Länsstyrelsens omvärldsbevakning inom avloppsområdet. Du kommer i första hand att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken av tillståndspliktiga avloppsreningsverk och tillsynsvägledning om avlopp till länets kommuner. Du kommer även att handlägga ärenden enligt lagen om allmänna vattentjänster. Du bidrar med din sakkunskap till miljöprövnings­delegationen samt i internyttranden vid till exempel handläggning av planärenden och överklagade kommunala beslut enligt miljöbalken. Tillsammans arbetar vi kontinuerligt med att utveckla verksamheten och våra digitala stöd.
 

Kvalifikationer

Du ska ha:

  • teknisk och/eller naturvetenskaplig utbildning på högskole-/universitetsnivå, eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • flera års erfarenhet av att bedriva tillsyn av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken med inriktning mot avlopp eller flera års erfarenhet av arbete inom avloppssektorn eller vattenbaserad processindustri
  • god kunskap om miljöbalken
  • god kunskap i Microsoft Office
  • god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt
  • körkort klass B

Meriterande:

  • god kunskap om eller erfarenhet av tillsyn på tillståndspliktiga avloppsanläggningar
  • god kunskap om eller erfarenhet av tillsynsvägledning enligt miljöbalken, särskilt inom avlopp
  • god kunskap om eller erfarenhet av tillämpning av lagen om allmänna vattentjänster

Du ska vara:

Vi söker dig som är lyhörd och målmedveten med syfte att utvecklas i din yrkesroll och att utveckla verksamheten. Arbetet förutsätter att du är prestigelös och trivs med att arbeta i nära samverkan med andra. Du är van att driva frågor självständigt, är resultatinriktad och fullföljer egna och gemensamma arbetsuppgifter och mål.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).
 

Övrigt

Vi arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm och har rökfri arbetstid. Vi arbetar med ständiga förbättringar och tillämpar ett digitalt arbetssätt.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan!

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder.

Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 480 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling.

Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-02-03 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Miljöhandläggare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast eller Enligt överenskommelse

Referens nr: 112-1211-2019

Sista ansökningsdatum: 2019-02-03
 


 
Information om tjänsten
Enhetschef
Lena Pettersson
010-223 15 14

Fackliga representanter
SACO
Marianne Kängström
010-2231298

ST
Nicklas Boussard
010-223 12 59
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.