Miljöhandläggare miljöfarlig verksamhet – prövning, Länsstyrelsen Stockholm

Länsstyrelsen Stockholm söker Miljöhandläggare miljöfarlig verksamhet – prövning

Om jobbet | Vem är du? | Om Länsstyrelsen Stockholm | Kontaktuppgifter för frågor
 
Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder. Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra cirka 480 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling. Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter.

Enheten för miljöskydds 30 medarbetares uppdrag spänner över miljöfarlig verksamhet, vattenverksamhet, vattenskyddsområden och hälsoskydd. Vi arbetar med tillsyn och prövning av i huvudsak miljöfarlig verksamhet, vattenverksamhet, vattenskyddsområden, transporter av avfall och hälsoskydd.

Vi som arbetar med prövning av miljöfarlig verksamhet är en grupp på sju personer med bred kompetens. Vi har ett öppet arbetsklimat vilket gör att vi kan arbeta både enskilt och gemensamt men alltid med möjlighet till diskussioner och avstämning.
 

Arbetsuppgifter

Vi behöver förstärka vår prövningsgrupp på enheten för miljöskydd med ytterligare några medarbetare. Vi söker dig som vill jobba med tillståndsprövning enligt 9:e kapitlet miljöbalken. Du kommer att vara placerad på enheten för miljöskydd. Arbetet innebär i huvudsak beredning av ärenden för beslut i miljöprövningsdelegationen. Vi söker dig som vill arbeta med i första hand täkter, avfallsanläggningar och kemisk industri. Arbetet ställer krav på rättssäker, noggrann och skyndsam handläggning, i nära samarbete med medarbetare på enheten och inom myndigheten. Arbetet innebär även kontakter med myndigheter, kommuner, verksamhetsutövare och privatpersoner. I arbetsuppgifterna ingår även att utveckla arbets- och samarbetsformer både internt och med andra länsstyrelser och myndigheter.
 

Kvalifikationer

Du ska ha:

  • relevant naturvetenskaplig och/eller teknisk examen på högskolenivå
  • god kunskap om eller erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken
  • god förmåga av att kommunicera muntligt och skriftligt

Det är meriterande om du har erfarenhet av att tillämpa miljöbalken ur ett myndighetsperspektiv
 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lyhörd och proaktiv med syfte att utvecklas i din yrkesroll och att utveckla verksamheten. Du är trygg i dig själv och i din professionella roll och van vid, och trivs med, att arbeta självständigt. För oss betyder det att du har god förmåga att på egen hand analysera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter utifrån angivna ramar och riktlinjer. Vidare är du mån om att skapa och förvalta goda relationer, såväl internt som externt, resultatorienterad och noggrann. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-02-25 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Miljöhandläggare

Omfattning: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Diarienummer: 112- 4534-2018

Sista ansökningsdatum: 2018-02-25

 

 
Information om tjänsten
Enhetschef
Lena Pettersson
010-223 15 14

Fackliga representanter
ST
Nicklas Boussard
010-223 12 59

SACO
Emma Kihlberg
010-223 14 05
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.