Miljöingenjör, SRV återvinning AB

SRV återvinning AB söker Miljöingenjör

SRV återvinning AB är ett tjänsteföretag som erbjuder kundanpassad, konkurrenskraftig och miljöriktig avfallshantering. SRV återvinning ägs av kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Salem. Företaget har 270 anställda och omsätter 520 Mkr (2018). Verksamheten omfattar insamling och förädling av återvinningsmaterial, bränsle och avfall samt deponering. SRV samlar in och hanterar avfall från 146 000 hushåll i ägarkommunerna. Dessutom har vi 5900 företags- och verksamhetskunder, allt från små och stora företag till bostadsrättföreningar, daghem och organisationer. SRV återvinning tar årligen emot ca 350 000 ton avfall på återvinningsanläggningen vid Gladö Kvarn i Huddinge. SRV driver också åtta återvinningscentraler inom de fem ägarkommunerna. Besök gärna www.srvatervinning.se
 

Miljöingenjör

Som miljöingenjör hos oss på SRV är du en viktig kugge i vårt arbete med att vidareutveckla och förädla arbetet kring avfallshantering. Du ansvarar för vår miljörapportering och säkerställer att vi lever upp till fastställda krav utifrån tillstånd och lagar samt sköter inrapportering till myndigheter. Du kommer att ta fram egna utredningar och leda konsulter i olika utredningsuppdrag. I arbetet ingår även att göra bedömningar av avfall och förorenade jordar, vattenprovtagning, lakvattenhantering, kontroll/planering av deponikonstruktioner samt uppföljning av mottagna avfallsmängder på återvinningsanläggningen.
För att trivas i rollen behöver du ha ett eget driv, gilla att arbeta självständigt men också i nära samarbete med driftpersonal, entreprenörer och avfallslämnande verksamheter. Du attraheras av tanken att jobba i verksamhetens kärna, återvinningsanläggningen. Du kommer att arbeta på en avdelning tillsammans med tre kollegor med fokus på miljö och utveckling vid vår stora återvinningsanläggning Sofielund vid Gladö kvarn i Huddinge.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning – gärna med teknisk/miljövetenskaplig inriktning eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet från myndighetsutövning, avfallsbranschen, som konsult eller annan teknisk verksamhet. Det är viktigt att du har ett stort intresse för miljö- och avfallsområdet och vill fördjupa dina kunskaper inom det. Du har också ett intresse för miljöfrågor i stort. Kunskap om miljö- och avfallslagstiftningen är meriterande.
 

Personliga egenskaper

Som person är du handlingskraftig, strukturerad, analytisk, skicklig på att formulera dig i skrift och bra på att kommunicera. Du arbetar effektivt på egen hand och är en uppskattad kollega och samarbetspartner tack vare ditt serviceinriktade, affärsmässiga och professionella sätt. Du ska ha datorvana i MS Office samt lägst B-körkort. Tillgång till egen bil är ett krav.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-11-30 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Huddinge

Yrkeskategori: Miljöingenjör

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Sista ansökningsdatum: 2019-11-30

Information om tjänsten
Anders Kronhamn, 08-52223755, anders.kronhamn@srvatervinning.se

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.