Miljöinspektör med bullerinriktning, Nacka kommun

Nacka kommun söker Miljöinspektör med bullerinriktning

Om jobbet | Vem är du? | Om Nacka kommun | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen.
 

Arbetsuppgifter

Miljöenheten ingår i alla Nacka kommuns stadsbyggnadsprojekt, där enheten är ett stöd för att göra avvägningar som rör miljö och hälsa. En viktigt del i arbetet är att ha fokus på Nackas bostadsmål om planering av 20 000 nya bostäder, vilket är starkt förknippat med tunnelbanans utbyggnad till Nacka. En stor utmaning är att hantera bullerfrågorna, så att de utreds i planeringen och följs under genomförandet.

Miljöenheten ansvarar även för tillsyn över exploateringsprojektens omgivningspåverkan, trafikens miljöstörningar och påverkan på Nackabornas hälsa och miljö. I trafikens miljöstörningar ingår påverkan från väg- och spårtrafik.

Miljöenhetens tillsynsansvar innebär allt från att hantera inkommande frågor och klagomål från Nackaborna till att kommunicera miljöfrågor i olika samverkansgrupper och att svara på remisser.

Du kommer att arbeta inom ovan angivna områden. Därutöver kommer du att ansvara för projekt och arbetsuppgifter, enskilt eller i grupp på enheten eller gemensamt med andra enheter i kommunen. Exempel är att ta fram ett åtgärdsprogram för omgivningsbuller för Nacka, att arbeta med att ta fram bullerkartläggning samt bidra med expertkunskap inom kommunen.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet och fördjupade kunskaper om omgivningsbuller och dess påverkan på människors hälsa. Det är meriterande om du har erfarenhet av detaljplaneprocessen och arbete med plan- och bygglagen. Du bör även ha kännedom om tillsynsarbete och vara införstådd med vad kommunalt myndighetsarbete innebär.

Arbetet kräver att du är en kommunikativ problemlösare, kan arbeta självständigt och har blick för helheter. Du är samarbetsinriktad och gillar att ta egna initiativ. En förutsättning för att lyckas i rollen är att ha förmågan att uttrycka sig både muntligt och skriftligt.
 

Vi erbjuder

Miljöenheten erbjuder en arbetsplats med gott arbetsklimat. Hos oss får du en flexibel arbetsplats med möjlighet att arbeta hemifrån, tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterersättning mot fler semesterdagar. Läs mer på nacka.se/medarbetare
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-01-25 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Nacka

Yrkeskategori: Miljöinspektör

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2018/786

Sista ansökningsdatum: 2019-01-25
 


 
Information om tjänsten
Miljöchef
Per Enarsson
087187987

Biträdande miljöchef
Tore Liljeqvist, ,
087188718

Samordnare hälsoskydd
Anneli Castan
087189286

Samordnare miljöplanering
Birgitta Held-Paulie
087189395

Fackliga representanter
Naturvetarna
Anna Herrström
08 718 96 19

Vision
Mattias Wiik
08 718 94 19
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.