Miljöplanerare, Norrtälje kommun

Norrtälje kommun söker Miljöplanerare

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

 

Om tjänsten

Vill du bidra till utvecklingen av skärgårdskommunen Norrtälje som är hjärtat i Roslagen? Gillar du att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor i stadsbyggnadsprojekt? I Norrtälje kommun erbjuder vi dig varierande och spännande arbetsuppgifter på en arbetsplats i ständig utveckling och ett bra samarbetsklimat med många kontaktytor.

 

Arbetsbeskrivning

Som miljöplanerare arbetar du med att integrera miljö- och hållbarhetsfrågor i stadsbyggnadsprojekt och detaljplaner. I Norrtälje drivs många planarbeten i projektform och samarbete med samhällsbyggnadsavdelningens övriga sektioner och kommunens förvaltningar är en viktig del i arbetet. Det är ett mångsidigt, ansvarsfullt och händelserikt arbete som ständigt utvecklas. Det ställer krav på dig att ha en hög grad av självständighet i ditt arbete och insikt om din professionella roll i en politiskt styrd organisation. I arbetet ingår att utreda miljöfrågor, med fokus på dagvatten och skyfallsplanering. Du kommer att bedöma behovet av miljökonsekvensbeskrivningar, upprätta konsekvensbeskrivningar, ta fram förfrågningsunderlag till konsulter och bedöma specialistutredningar specifikt inom området dagvatten och skyfall. I ditt arbete ingår också att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling som sker inom miljöområdet med bäring på den fysiska planeringen. Utifrån ovan beskrivna arbetsuppgifter kommer du att bidra med ditt kunnande och din specifika kompetens för att genomföra de projekt där sektionens deltagande efterfrågas.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom miljöområdet eller samhällsbyggnad med inriktning miljö och/eller vattenteknik samt att vi gärna ser att du har arbetslivserfarenhet inom området. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av dagvatten och skyfallsplanering inom fysisk planering, gärna från en kommun, och erfarenhet av att leda eller medverka i projekt. Du har kunskap om gällande miljölagstiftning och dess tillämpning. Det är också en fördel om du har kunskaper i plan- och bygglagstiftningen. Erfarenheter av och kunskaper inom GIS, miljökonsekvensbeskrivningar, ekosystemtjänster, grönytefaktor och tekniker för att hantera dagvatten och skyfall i samhällsplaneringen är meriterande. Du är en engagerad och självständig lagspelare som har god förmåga att kommunicera. Eftersom en stor del av arbetet innebär att utforma planhandlingar och underlag inför upphandlingar samt att kommunicera med projektens olika parter krävs det att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi ser även att du är strukturerad, har god problemlösningsförmåga och arbetar på ett målmedvetet sätt. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper. Du är utåtriktad och flexibel och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt och i grupp samt har förmåga att driva arbetet framåt.

 

Om arbetsplatsen

Planavdelningen inom samhällsbyggnadsfunktionen är en grupp som arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, infrastruktur, regionala utvecklingsfrågor, övergripande natur- och vattenvårdsfrågor samt andra övergripande strategiska planeringsuppgifter. Kommunen är inne i en mycket expansiv fas och avdelningen är involverad i många processer varav ett flertal är omfattande och betydelsefulla för kommunens tillväxt och utveckling. Som exempel kan nämnas omvandling av Norrtäljes hamnområde till en ny attraktiv stadsdel. Bara i Norrtälje stad pågår planläggning för ca 5 000 nya bostäder men även Rimbo expanderar bland annat tack vare sitt strategiska geografiska läge.

 

Tillträde snarast med hänsyn till uppsägningstid

Publicerat: 2019-07-17
Sista ansökningsdag: 2019-08-23
Typ: Naturvetenskapligt arbete
Tjänst: Biolog
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef
Helena Purmonen, helena.purmonen@norrtalje.se, 0176-71503

Miljöplanerare
Helena Boman, helena.boman@norrtalje.se, 0176-74209

Facklig företrädare
Vision
Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Facklig kontaktperson för Akademikeralliansen
Oliveira Boljanovic, olivera.boljanovic@norrtalje.se, 0705914109

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

  • Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-08-23 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Norrtälje

Yrkeskategori: Miljöplanerare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2019-08-23

Information om tjänsten
Rekryterande chef, Helena Purmonen, 0176-71503, helena.purmonen@norrtalje.se
Miljöplanerare, Helena Boman, 0176-74209, helena.boman@norrtalje.se

Fackliga representanter
Vision, Kenneth Andersson, 0176-71650, kenneth.andersson@norrtalje.se
Akademikeralliansen, Oliveira Boljanovic, 0705914109, olivera.boljanovic@norrtalje.se

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.