Miljöspecialist/miljösamordnare, Stockholms stad

Stockholms stad söker Miljöspecialist / miljösamordnare

Om jobbet | Vem är du? | Om Stockholm stad | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
 

Beskrivning

Exploateringskontoret har i samband med utvecklingen och byggandet av vår stad målsättning att uppfylla stadens ambitiösa hållbarhetsmål. Vi söker nu en erfaren miljöspecialist/miljösamordnare som på ett konstruktivt, engagerat och ansvarsfullt sätt är drivande i de miljöfrågor som ligger inom exploateringskontorets verksamhetsområde. Tjänsten är placerad på miljöenheten på Stockholms stads Exploateringskontor, avdelningen för miljö och teknik.
 

Arbetsuppgifter

Du hanterar de miljöfrågor som är relaterade till exploateringskontorets ansvar och uppdrag. Detta innebär t.ex. beställning och kvalitetssäkring av olika typer av miljöutredningar, kontakter med konsulter för provtagning, bedömning och hantering av föroreningar i mark, vatten och sediment samt att se till att stadens dagvattenstrategi tillämpas. Även andra miljöaspekter kopplade till byggande och genomförande av exploateringsprojekt kan vara aktuella.

Du bidrar med miljökompetens till hela exploateringskontoret och deltar i olika projektgrupper där du samordnar och leder miljöarbetet i olika skeden, från tidiga utredningar till byggskedet. Arbetet innebär kontakter med stadens projektorganisation samt med konsulter, ansvariga miljömyndigheter och byggaktörer. Det kan även bli aktuellt att skriva yttranden och att utveckla rutiner och verktyg för en ökad verksamhetsstyrning.
 

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen med för tjänsten relevant naturvetenskaplig eller teknisk inriktning. Du har flera års erfarenhet av arbete med dagvattenutredningar och/eller utredning och åtgärder av förorenade områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med stadsbyggnads- och anläggningsprojekt, miljökonsekvensbeskrivningar och miljötillståndsprocesser samt erfarenhet av relevant miljölagstiftning. Det är också positivt om du har erfarenhet av andra miljöfrågor kopplade till planering och byggande eller har erfarenhet av operativt arbete eller miljösamordningsuppdrag från liknande verksamhet.

Du har sannolikt erfarenhet från exempelvis teknisk konsult, länsstyrelse, kommun, central myndighet eller från arbete med miljöfrågor inom byggbranschen. Du kan dessutom kommunicera väl i tal och skrift på svenska och kan vid behov använda engelska i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att:

  • både fungera i grupp och kunna arbeta självständigt
  • samarbeta med konsulter och kollegor med olika perspektiv och kompetenser
  • vara drivande och ha tydligt leveransfokus
  • tänka analytiskt och arbeta strukturerat
  • snabbt sätta dig in i nya områden
  • prioritera och ta egna initiativ
  • lösa problem och vara flexibel då förutsättningarna förändras
  • ha ett helhetsperspektiv

 

Vi erbjuder

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat. Du kommer att ingå i en miljöenhet med ett 10-tal medarbetare med hög miljökompetens och du kommer att få ca 250 kollegor inom exploateringskontoret, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med kollektivavtal och ett förmånspaket med bl a tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdagstillägg och flexibel arbetstid (kl 06-22).

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-09-30 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Miljöspecialist / miljösamordnare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2018/5747

Sista ansökningsdatum: 2018-09-30

 


 

 
Information om tjänsten
Anders Johnson
0850826503

Tomas Sköldulf
0850826688

Fackliga representanter
SACO
Johan olsve
08-50887615

Vision
Luis Lopez
08-508 27929
 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.