Miljöspecialist med inriktning på miljöbedömningar och miljöprövningar, Svensk Kärnbränslehantering AB

Om jobbet | Vem är du? | Om SKB | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Ju fler som delar en dröm, desto verkligare blir den. Vill du dela vår?

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.
SKB har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarsystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.
Som du förstår har vi mycket att göra. Därför söker vi fler engagerade människor som vill vara med och arbeta mot en gemensam dröm.
Nu och under lång tid framöver kommer vi att behöva dig som tycker det är spännande att arbeta med säkerhets- och miljöfrågor, forskning, samhällsutveckling och drift. Vill du bli en av oss? Tillsammans kan vi skapa en lite säkrare miljö att leva i.

På SKB har vi behov av kompetenser inom en mängd olika områden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag och de möjligheter som finns för dig på vår webbplats www.skb.se.

Avdelning U ansvarar för att säkerställa kärntekniska anläggningars och transportsystemets säkerhet och utveckling samt att medel och resurser för anläggningsutveckling används på mest effektiva vis. Enheten UK ansvarar för licensieringsfrågor, krav med avseende på miljö och kärnsäkerhet samt säkerhetsredovisning.
 

Vad du kommer att göra

– Ange inriktning, nivå och kvalitet, samt leda och medverka i framtagandet av miljökonsekvensbeskrivning och MKB-relaterade underlag i aktuella projekt

– Beställa miljöutredningar

– Medverka i huvudförhandlingar i Mark- och miljödomstolen

– Följa upp åtaganden och dess genomföranden i framtagna MKB:er för aktuella projekt

– Kommunicera och förankra arbetet med miljöprövningarna internt och externt, vilket omfattar kontakter med kommuner och myndigheter

– Bedöma och värdera miljöpåverkan av befintliga och kommande anläggningar

– Samordna miljöarbetet mellan olika tillståndsprövningar

– Bistå i SKB:s övriga miljöarbete
 

Vi söker dig som

Har relevant akademisk utbildning, gärna miljöingenjör, eller med naturvetenskaplig eller miljövetenskaplig examen. Du har bred kompetens inom miljöområdet och vi ser gärna att du har erfarenhet av miljöarbetet inför och under tillståndsprövningar enligt miljöbalken. Du är väl insatt i svensk miljölagstiftning och dess tillämpning, särskilt tillämpning av krav på miljöbedömningar. Det är meriterande med erfarenhet av stora och komplexa projekt. Stor vikt läggs vid att du har förmåga att driva, leverera samt utrycka dig väl i tal och skrift. Du är målinriktad, vågar ifrågasätta och samtidigt trivs du med att samarbeta med andra. Du är lyhörd för alla intressenter som är inblandade i, eller berörs av, ditt arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, tillträde sker enligt överenskommelse. Då verksamheter finns på fler orter, måste du vara beredd på en del resande.
 

Varför välja oss

Hos oss får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.
 
I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.
 

Övrigt

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Rekryterande chef: Eva Andersson, 070-264 22 95
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 7 januari 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-01-07 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm, Östhammar eller Oskarshamn

Yrkeskategori: Miljöspecialist

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: GE-00287

Sista ansökningsdatum: 2019-01-07
 


 
Information om tjänsten
Rekryterande chef
Eva Andersson
070-264 22 95

Rekryterare
Zanko Dasko
070-253 28 96

Fackliga representanter
SACO-SKB
Marika Westman
070-638 34 36

Unionen
Carina Gottfridsson
0491-76 32 30

Ledarna
Bo Johansson
073-807 23 23
 


 

Om Svensk Kärnbränslehantering AB

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.