Miljöspecialist Anläggning och System, Swedavia

Swedavia söker Miljöspecialist Anläggning och System

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia har ett ambitiöst miljöarbete som även ska genomsyra arbetet med våra stora anläggningar och system, men även utvecklingsprojekt och byggentreprenader. Nu behöver vi komplettera vår miljöorganisation med en kollega som bland annat får ett ansvar för utformning av normering och uppföljning av Swedavias miljökrav hos våra anläggningsägare.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att utgöra ett miljöstrategiskt stöd vid långsiktig flygplats-, stads- och fastighetsutveckling inom affärsenheten Anläggning och System, inklusive Portföljorganisationen samt säkerställa tillämpningen av Swedavias miljöriktlinjer och lagkrav i tidiga skeden av olika typer av anläggningsprojekt.

I ditt uppdrag ingår även att löpande effektivisera implementering av miljöhänsyn inom Portföljorganisationen – exempelvis i investeringsunderlag, processer, kompetenskrav och teknik. I detta ingår att på övergripande nivå stämma av ambitionsnivån för miljöprestanda i genomförda, pågående och planerade bygg- och infrastrukturprojekt.

Du kommer att utgöra ett stöd till Anläggning och System vid tillståndsansökningar, villkorsändringar och anmälningsärenden. Affärsenhets verksamhet finns helt eller delvis på Swedavias samtliga tio flygplatser. Du kommer att arbeta med en blandning av återkommande planerade uppdrag och uppdrag av engångskaraktär, tidvis med kort framförhållning.

Förutom dina närmaste kollegor inom Swedavias centralamiljöorganisation kommer du att ha ett tätt samarbete med framförallt koncernenheterna Anläggning och System, Stora Projekt och Inköp.

I din befattning ingår även att stötta Swedavias miljöchefer på samtliga tio flygplatser avseende struktur för att följa upp efterlevnad av regler, riktlinjer och rutiner för de olika anläggningarna som finns på flygplatserna.

Uppdragen kommer att innebära att du behöver kunna resa, i huvudsak inrikes.

Din profil

Vi söker dig med naturvetenskaplig eller teknisk utbildning eller som har fått likvärdiga färdigheter genom yrkeslivet. Du har erfarenhet från en roll då du haft miljöansvar inom byggbranschen.

Rollen innebär att du kommer arbeta självständigt men kommer att vara en del av en dynamisk och proaktiv miljöorganisation inom Swedavia där du hittar stöd och inspiration hos kunniga och engagerade kollegor. Du bör ha kompetens och erfarenhet om förutsättningarna för en tillståndspliktig miljöfarlig verksamhet. Du lyckas bäst i rollen om du uttrycker dig med flytande svenska både i tal och skrift samt har en förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt.

Det är även meriterande om du har praktisk erfarenhet av:

  • miljöarbetet inom flyg- eller transportsektorn
  • förorenade områden
  • strukturerat miljöledningsarbete
  • miljöcertifiering av byggnader.
  • processorienterat arbetssätt

 

Vi erbjuder

Swedavias miljöorganisation arbetar i en ständigt föränderlig omvärld där vi kan vara med och visa vägen till ett hållbarare samhälle. Miljöarbetet drivs delvis genom flexibla arbetsgrupper som fokuserar i olika specifika sakområden vilket erbjuder medarbetarna tillfällen att fördjupa sig i specifika aktuella frågeställningar.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Från Stockholm Central tar det ca 20 minuter att åka ut till flygplatsen med Arlanda Express, kostnaden för resorna till och från arbetet subventioneras av arbetsgivaren.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Stockholm Arlanda.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan, urvalet sker löpande, dock vill vi ha din ansökan senast den 25 oktober 2019.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-10-25 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Miljöspecialist

Omfattning: Tillsvidare

Sista ansökningsdatum: 2019-10-25

Information om tjänsten
Miljöchef, Lena Wennberg, 010-1090104, lena.wennberg@swedavia.se

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Swedavia

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige – och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.