Miljöspecialist till Exploateringskontoret, Stockholms Stad

Stockholms Stad söker Miljöspecialist till Exploateringskontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Exploateringskontoret har i samband med utvecklingen och byggandet av vår stad målsättning att uppfylla stadens ambitiösa hållbarhetsmål. Vi söker nu en erfaren miljöspecialist som på ett konstruktivt, engagerat och ansvarsfullt sätt är drivande i de miljöfrågor som ligger inom exploateringskontorets verksamhetsområde. Tjänsten är placerad på miljöenheten på Stockholms stads Exploateringskontor, avdelningen för miljö och teknik.

Arbetsuppgifter

Du hanterar de miljöfrågor som är relaterade till exploateringskontorets ansvar och uppdrag. Detta innebär t.ex. beställning och kvalitetssäkring av olika typer av miljöutredningar, kontakter med konsulter för provtagning, bedömning och hantering av föroreningar i mark, vatten och sediment samt att se till att stadens dagvattenstrategi tillämpas. Även andra miljöaspekter kopplade till byggande och genomförande av exploateringsprojekt kan vara aktuella.

Du bidrar med miljökompetens till hela exploateringskontoret och deltar i olika projektgrupper där du samordnar och leder miljöarbetet i olika skeden, från tidiga utredningar till byggskedet. Arbetet innebär kontakter med stadens projektorganisation samt med konsulter, ansvariga miljömyndigheter och byggaktörer. Det kan även bli aktuellt att skriva yttranden och att utveckla rutiner och verktyg för en ökad verksamhetsstyrning.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen med för tjänsten relevant naturvetenskaplig eller teknisk inriktning. Du har flera års erfarenhet av arbete med utredningar och åtgärder av förorenade områden och/eller med dagvattenutredningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med stadsbyggnads- och anläggningsprojekt,  miljökonsekvensbeskrivningar och miljötillståndsprocesser samt erfarenhet av relevant miljölagstiftning. Det är också positivt om du har erfarenhet av andra miljöfrågor kopplade till planering och byggande eller har erfarenhet av operativt arbete eller miljösamordningsuppdrag från liknande verksamhet.

Du har sannolikt erfarenhet från exempelvis teknisk konsult, länsstyrelse, kommun, central myndighet eller från arbete med miljöfrågor inom byggbranschen. Du kan dessutom kommunicera väl i tal och skrift på svenska och kan vid behov använda engelska i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att:

  • både fungera i grupp och kunna arbeta självständigt
  • samarbeta med konsulter och kollegor med olika perspektiv och kompetenser
  • vara drivande och ha tydligt leveransfokus
  • tänka analytiskt och arbeta strukturerat
  • snabbt sätta dig in i nya områden
  • prioritera och ta egna initiativ
  • lösa problem och vara flexibel då förutsättningarna förändras
  • ha ett helhetsperspektiv

Vi erbjuder

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat. Du kommer att ingå i en miljöenhet med ett 10-tal medarbetare med hög miljökompetens och du kommer att få ca 250 kollegor inom exploateringskontoret, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med kollektivavtal och ett förmånspaket med bl a tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdagstillägg och flexibel arbetstid (kl 06-22).

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-09-01 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Miljöspecialist

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 2019/4388

Sista ansökningsdatum: 2019-09-01

Information om tjänsten
Anders Johnson , 08-508 26503
Maryam Al-Sahaf, 08-508 26643

Fackliga representanter
SACO, Tobias Gunnarsson, 08-508 26647
Vision, Luis Lopez, 08-508 27929

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Stockholms Stad

Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med många möjligheter. Stockholms stad ska vara en attraktiv arbetsgivare med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.