Miljöstrateg, Fortifikationsverket

Fortifikationsverket söker Miljöstrateg

Om jobbet | Vem är du? | Om Fortifikationsverket | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder

Vill du jobba med långsiktigt fastighetsförvaltande och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld?

Bland våra fastigheter finns hamnar, flygplatser, garnisonsområden, skjutfält och stora skogsområden för övning. Beståndet av byggnader är varierat och vi har verksamhet spridd över hela landet där Försvarsmakten har verksamhet.

Vi är experter inom området för skydd och säkerhet av byggnader och infrastruktur. Regeringen har gett oss i uppdrag att bidra till ett robust samhälle. Det gör vi bland annat genom att vara en del av Sveriges krisberedkap med expertkunskaper inom teknisk infrastruktur.

Som statlig arbetsgivare satsar vi mycket på våra medarbetares kompetensutveckling. Vi underlättar för medarbetare att få balans i livet, mellan arbete och fritid, karriär och familj.
 

Vi erbjuder

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en miljöstrateg till Verksamhetsstyrningsenheten med placering i Eskilstuna eller Stockholm, som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer som miljöstrateg att svara för strategiska frågor inom miljöområdet samt ansvara för den övergripande samordningen och uppföljningen av miljöarbetet inom Fortifikationsverket. Du bevakar utvecklingen inom miljöområdet och ansvarar för miljödelarna i vårt verksamhetssystem. Du ansvarar också för verkets övergripande laglista inom miljöområdet och genomförande av lagefterlevnadskontroller. Du stödjer organisationen och utarbetar övergripande riktlinjer. Vidare kommer du att delta i verksamhetsrevisioner och medverka i externa nätverk och arbetsgrupper.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen med inriktning miljö. Du har flerårig yrkeserfarenhet från kvalificerat arbete inom miljöområdet kopplat till fastighetsförvaltning och/eller bygg. Du har även erfarenhet av arbete på strategisk nivå och god kännedom om lagstiftning inom miljöområdet. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.
 

Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande med magisterexamen mot miljöområdet eller juridikutbildning på högskolenivå. Meriterande är även chefs- och/eller projektledarerfarenhet samt om du har medverkat i alternativt drivit kvalificerade projekt inom miljöområdet. Vidare är det meriterande med erfarenhet av att genomföra av miljörevisioner/kontroller, arbetat med miljöledningssystem samt erfarenhet av arbete med miljöfrågor i offentlig sektor.
&nsbp;

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du analytisk och har förmåga till helhetsperspektiv. Du är säkerhetsmedveten och drivande samt har vana att arbeta med uppgifter av hög komplexitet. Du har en väl utvecklad samarbets- och kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid social kompetens och förmåga att kunna driva miljöarbetet framåt och samordna myndighetens insatser.
 

Övrigt

Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är Eskilstuna eller Stockholm efter överenskommelse. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-05-07 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm, Eskilstuna

Yrkeskategori: Miljöstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 1202/2018

Sista ansökningsdatum: 2018-05-07

 

 
Information om tjänsten
Enhetschef
Kajsa Fernqvist
010- 44 44 751

HR-specialist
Erika Cederlöf
010-44 44 481

Fackliga representanter
Ledarna
Eric Bergman
010-44 44 000 (vx)

SEKO
Tommy Eriksson
010-44 44 000 (vx)

SACO
Karin Alm
010-44 44 000 (vx)


 

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

 

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.