Nationell miljöstrateg inom hållbar upphandling, Stockholms läns landsting

 

Stockholms läns landsting söker Nationell miljöstrateg inom hållbar upphandling

 
Om jobbet | Vem är du? | Om Stockholms läns landsting | Kontaktuppgifter för frågor

 
Vill du vara med och driva regioner och landstings miljöarbete till en ny nivå? Då är det dig vi söker!

Regioner och landsting i Sverige ansvarar för att alla har tillgång till en god och väl fungerade hälso- och sjukvård, tandvård och kollektivtrafik. Tillsammans upphandlar vi produkter och tjänster till ett belopp om ca 120 miljarder kronor om året. Det gör oss till Sveriges största offentliga upphandlare. Sedan år 2010 samarbetar alla landsting och regioner kring hållbar upphandling. Genom att ställa sociala och miljömässiga krav i upphandling, och genom att följa upp de krav som ställs, bidrar vi till att skapa hållbar utveckling. Vår ambition är nu att stärka arbetet ytterligare med en tjänst som ska utveckla arbetet inom utpekade fokusområden för att nå miljömässig hållbarhet vid upphandling.

Tjänsten innebär breda kontaktytor med nationella aktörer och ökad samordning för att nå största möjliga miljönytta med upphandling som verktyg. Du kommer att arbeta nära de som är ansvariga för arbetet med miljökrav i upphandling i landsting och regioner.
 

Om tjänsten

Som nationell miljöstrateg inom hållbar upphandling kommer du att arbeta för ökad kunskap och samverkan i syfte att ta miljömässig hållbarhet inom upphandling till en ny nivå inom regioner och landsting. Detta på uppdrag av landstingens och regionernas miljöchefer och i nära dialog med aktörer som Upphandlingsmyndigheten och SKL Kommentus m fl. Utmaningarna för regioner och landsting är stora för att nå miljömässig hållbarhet därför behövs samordning för största möjliga miljönytta.

Du kommer att ansvara för att ta fram underlag i form av utredningar, marknadsanalyser, livscykelanalyser för att öka kunskapen om miljöpåverkan vid olika produkt- och materialval. Detta underlag utgår viktig vägledning hur största miljönytta kan uppnås, och ligga till grund för att identifiera vilka miljökrav som behöver arbetas fram. I rollen är kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte inom landsting och regioner en viktig del. Syftet är att öka kunskapen för att fasa ut miljö- och hälsofarliga ämnen och för att minska klimatpåverkan inför produkt- och materialval samt val av tjänster.

Du kommer att fungera som en motor och driva på framtagandet av miljömässiga hållbarhetskrav bland annat genom att kommunicera landstingens och regionernas utmaningar och möjligheter. I dina arbetsuppgifter ingår även att arrangera möten och seminarium i syfte att kommunicera nya kunskaper, erfarenheter och goda exempel för att växla upp miljönyttan från ett landsting eller region till fler. En viktig del i arbetet är också att effektivisera arbetet med uppföljning av ställda miljökrav.

Tjänsten är placerad vid det nationella kansliet för hållbar upphandling och du kommer att arbeta tillsammans med medarbetare inom nationellt kansli för hållbar upphandling med att kontinuerligt utveckla det nationella arbetet inom exempelvis kravställning och uppföljning. Nationellt kansli för hållbar upphandling är placerat inom SLL Upphandling men är gemensamt finansierad av alla landsting och regioner. Uppdragsgivare är miljöchefer i regioner och landsting och den gemensamma styrgrupp som finns för Hållbar upphandling där såväl inköps- och miljöchefer ingår.
 

Kvalifikationer

Du har för uppdraget relevant akademisk utbildning och erfarenhet av miljömässiga hållbarhetsfrågor. Du har förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet av att ställa och följa upp miljömässiga krav i upphandling är meriterande. Vis ser gärna att du även har erfarenhet av projektledning och förbättringsarbete.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i ditt arbete bör du vara en målinriktad, drivande och engagerad person. Du är självständig och strukturerad. Du är initiativtagande och har lätt för att ta kontakt och söka dialog med aktörer viktiga för att lyckas med uppdraget. Vidare tror vi att du har en utvecklad analytisk och god förmåga att sammanställa resultat och dra slutsatser. Du är flexibel och angriper de uppgifter som måste lösas för att komma i mål och påvisa resultat. Du är en god kommunikatör och representant för miljöfrågor i upphandling i kontakter med olika organisationer, myndigheter och leverantörer. Självklart har du ett stort intresse för miljöfrågor och ser upphandling som ett effektivt verktyg för att nå hållbar utveckling.
 

Övrigt om tjänsten

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-01-22 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 22 januari!

 

 

 

 


Stockholms läns landsting söker Nationell miljöstrateg inom hållbar upphandling! Sök jobbet som Nationell miljöstrateg inom hållbar upphandling på Stockholms läns landsting via Aktuell Hållbarhet senast 22 januari!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Nationell miljöstrateg

Verksamhetsområde: Handläggare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 149868

Sista ansökningsdatum: 2018-01-22
 

 

.

Information om tjänsten:
Handläggare
Pauline Göthberg
070 089 1893
 

Fackliga representanter:
SACO
Gunilla Evanth
08-123 142 36

Vision
Tommy Mäntynen
tommy.mantynen@sll.se

 


 

 

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

 
 

Om Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/