Miljöstrateg, Växjö kommun

 

Växjö kommun söker Miljöstrateg

 
Om jobbet | Vem är du? | Om Växjö kommun | Kontaktuppgifter för frågor

 
Ett område där Växjö kommun är särskilt framgångsrika är miljö- och hållbarhetsfrågorna. Att det blivit så beror till stor del på att vi i decennier varit fast beslutna att göra skillnad för vår miljö. Vi var i början av 90-talet först med ett beslut om att bli en fossilbränslefri kommun och vi har sedan dess minskat utsläppen rejält. De senaste åren har Växjö kommuns representanter bjudits in världen över för att berätta hur vi jobbar kring miljö och hållbarhet. Vi får besök från hela världen som vill veta mer om våra satsningar. Växjö är vinnare av European Green Leaf Award 2018. Växjö kommun har visat att det går att satsa på hållbarhet och samtidigt ha en stark tillväxt.

Vi söker nu en miljöstrateg till Växjö kommunkoncern med placering i hållbarhetsgruppen på kommunledningsförvaltningen. Hållbarhetsgruppen består av olika specialister inom miljö, mångfald, folkhälsa och tillgänglighet med syfte att driva och stödja koncernens arbete för att nå uppsatta miljö- och hållbarhetsmål.
 

Arbetsuppgifter

Som miljöstrateg ansvarar du för att driva på och stödja koncernens arbete för att nå uppsatta miljö- och hållbarhetsmål, i nära samarbete med kollegor i hållbarhetsgruppen, kommunkoncernen samt samhället Växjö.
Exempel på arbetsuppgifter:

  • Som miljöstrateg driver och utvecklar du implementering av miljö- och hållbarhetskrav i Växjö kommuns lednings-, huvud-, och stödprocesser och jobbar med verksamhetsutveckling kopplat till hållbarhet
  • Driver och deltar i samarbeten med externa samarbetspartners
  • För ut Växjö kommuns miljö- och hållbarhetsarbete samt medverkar i relevanta internationella nätverk och projekt, som bidrar till måluppfyllelse av kommunens miljö- och hållbarhetsmål och positionering av Växjö som Europas grönaste stad

 

kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3-årig akademisk utbildning inom miljö, samhällsbyggnad eller motsvarande. Du har några års arbetslivserfarenhet av att driva en organisations strategiska miljö- och/eller hållbarhetsarbete. Du har erfarenhet av att driva projekt, gärna inom miljöområdet. Eftersom Växjö kommunkoncern tillämpar ett processorienterat arbetssätt är det meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat på liknande sätt.

Du är driven, initiativrik samt kan planera, prioritera och leda aktiviteter och projekt. Du har god samarbetsförmåga, är pedagogisk och kan entusiasmera andra människor och involverar och kommunicerar med olika intressenter. Det är viktigt med god kommunikativ förmåga och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet krävs.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-01-28 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.
 

Välkommen in med din ansökan senast 28 januari!

 

 

 

 


Växjö kommun söker miljöstrateg! Sök jobbet som miljöstrateg på Växjö kommun via Aktuell Hållbarhet senast 28 januari!

Placering: Växjö

Yrkeskategori: Miljöstrateg

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: KLF 1/18

Sista ansökningsdatum: 2018-01-28

.

Information om tjänsten:
Utvecklingschef
Anna Karlsson
0470-415 94
anna.karlsson4@vaxjo.se
 
Hållbarhetschef
Julia Ahlrot
0470-41571
julia.ahlrot@vaxjo.se
 

Fackliga representanter:
Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00 (vx)

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Växjö Kommun

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder. Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.