Miljöutredare till Affärsområde Återvinning, Renova

Renova söker Miljöutredare till Affärsområde Återvinning

Renova är den ledande miljökoncernen i avfalls- och återvinningsbranschen i Västsverige. Koncernen består av två bolag: Renova AB, som arbetar med ägarkommunernas direkttilldelade uppdrag och Renova Miljö AB, som konkurrerar med andra företag om uppdrag från företag, verksamheter och kommuner. Vi är totalt ca 750 medarbetare inom koncernen.

Om du är intresserad av ett omväxlande och utmanande arbete i en spännande bransch under ständig utveckling så kan avfallsbranschen och tjänsten som Miljöutredare vara något för dig!

Arbetsuppgifter:

Som miljöutredare kommer du att driva utvecklingsfrågor samt delta i och leda projekt inom bland annat miljöteknik, reningsteknik och tillståndsfrågor. Stort fokus de senaste åren har legat på olika vattenfrågor men även uppdrag kring föroreningar i mark, klassificering och masshantering är återkommande i rollen. I tjänsten ingår också stöd och uppföljning av verksamheterna mot lagar och tillstånd samt mycket kommunikation både internt i företaget samt externt med olika myndigheter. Dessutom är en viktig del av tjänsten att vara ett stöd till säljarna samt ha kundkontakt kring tekniska frågor kopplat till olika avfallstyper såsom schaktmassor.

Befattningen som Miljöutredare ligger under enheten Miljö och utredning som är en stödenhet inom affärsområde Återvinning. Det finns i nuläget tre miljöutredare på enheten som arbetar brett och stöttar Renovas olika behandlingsanläggningar såsom deponier, sorteringsanläggningar och återvinningscentraler inom områdena miljö och miljölagstiftning. De olika avfallsanläggningarna är uppdelade mellan utredarna så det finns goda möjligheter att inrikta tjänsten efter sökandens intressen och tidigare arbetslivserfarenhet. Den aktuella tjänsten är en utökning av bemanningen på enheten.

Kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning inom miljöteknik, miljövetenskap eller motsvarande
  • Goda kunskaper om miljö- och avfallslagstiftning
  • Relevant arbetslivserfarenhet från miljöområdet krävs. Erfarenhet från avfallsbranschen och arbete med förorenade områden är meriterande.
  • Då arbetet innebär kontakter med både myndigheter krävs att du kan kommunicera mycket bra på svenska i både tal och skrift.

 

Du som person har ett positivt synsätt och trivs med att jobba såväl självständigt som i grupp, är drivande och har goda kommunikativa egenskaper. Andra egenskaper som värdesätts är att vara analytisk, initiativrik, ansvarstagande och flexibel. Du är dessutom strukturerad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Självklart har du ett stort intresse för miljöfrågor!

Renova arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och eftersträvar en jämn fördelning bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-09-01 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Göteborg

Yrkeskategori: Miljöutredare till Affärsområde Återvinning

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstid: Dagtid

Information om tjänsten
Chef miljö- och utredning, Nanna Bergendahl, 61 83 28

Fackliga representanter
Vision, Michael Lassnig, 0705-40 04 24
Ledarna, Camilla Svenssonn, 031-61 87 78
Saco, Lia Detterfelt, 031- 61 87 72

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Renova

Renova är den ledande miljökoncernen i avfalls- och återvinningsbranschen i Västsverige. Koncernen består av två bolag: Renova AB, som arbetar med ägarkommunernas direkttilldelade uppdrag och Renova Miljö AB, som konkurrerar med andra företag om uppdrag från företag, verksamheter och kommuner. Vi är totalt ca 750 medarbetare inom koncernen.