Naturvårdsspecialist, SFV Skog

SFV Skog söker Naturvårdsspecialist

Om jobbet | Vem är du? | Om SFV Skog | Kontaktuppgifter för frågor
 
Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Fastighetsområde Skog förvaltar statens mark ovan odlingsgränsen, inom renbetesfjällen och skog i anslutning till kulturfastigheter i södra Sverige. Allt från vidsträckta fjällskogar till landets största ekskog ingår i förvaltningen. Vår vision är att ”Förvalta statens skogar och marker långsiktigt hållbart samt eftersträvar största möjliga samhällsnytta idag och för framtida generationer.
 

Din roll

Vi söker en medarbetare med energi och kunnande som vill vara med och bidra till en långsiktigt hållbar förvaltning av statens skogar och marker. Du kommer att ingå i ett team om 15 personer som arbetar med skogs och markförvaltningen. Stationeringsort är SFV:s lokalkontor i Östersund men arbetsområdet är hela Sverige. Det innebär en hel del resor i tjänsten och en otrolig spännvidd i naturtyper att arbete med.

Som naturvårdsspecialist på SFV ansvarar du för samordning av naturvårdsarbetet, utvecklar arbetsmetoder och stödjer kollegor inom ditt specialistområde. Du blir även ansvarig för SFV:s FSC-certifikat.

Konkreta arbetsuppgifter består till exempel av:

  • Samordna naturvärdesinventering
  • Samordna/stödja naturvårdande skötsel
  • Externa kontakter med intressenter i naturvårdsfrågor (privatpersoner, organisationer och myndigheter)
  • Omvärldsbevakning inom ansvarsområdet
  • Fortbildning/kalibrering av skogvaktare och fältplanerare
  • Uppföljning av det praktiska naturvårdsarbetet
  • Svara på remisser som berör naturvårdsfrågor
  • Representera SFV i externa arbetsgrupper

En viktig arbetsuppgift under första året kommer vara arbete med SFV:s regeringsuppdrag om grön infrastruktur i skogsförvaltningen.
 

Din profil

Vi söker dig som har kompetens i skoglig naturvårdsbiologi, naturvärdesbedömning och helst flerårig erfarenhet av skogligt naturvårdsarbete. Din utbildning kan vara jägmästare med biologisk inriktning och erfarenhet av naturvårdsarbete eller biolog med kunskaper om/erfarenhet av skogsbruk. Du har B-körkort.

Erfarenhet av forskning i naturvårdsfrågor är meriterande, liksom erfarenhet från praktiskt skogsbruk eller myndighetsarbete i skogs- och/eller naturvårdsfrågor. Kunskap om och erfarenhet av FSC – certifieringen är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då tjänsten innebär ett stort eget ansvar att planera och genomföra arbetet. Det är viktigt att du är en person som kan arbeta självständigt och utveckla arbetssättet inom ditt område. Som person har du god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och underhålla personliga relationer.

Sista ansökningsdag är 23 oktober 2018 och vi ser fram emot din ansökan och CV.
Välkommen till oss!
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-10-23 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Östersund

Yrkeskategori: Naturvårdsspecialist

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Referens nr: 74-1516/18

Sista ansökningsdatum: 2018-10-23

 


 

 
Information om tjänsten
Fastighetschef
Lars Lodin
010-478 7392

 


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Statens fastighetsverk

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi värnar om de principer som gäller för alla statsanställda och som utgör den gemensamma värdegrunden för oss inom staten: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt för allas lika värde samt effektivitet och service. Våra ledord mod, respekt och glädje, som tillsammans med den statliga värdegrunden präglar vårt förhållningssätt och agerande i det dagliga arbetet.