Handläggare Naturhänsynsenheten, Naturvårdsverket

 

Naturvårdsverket söker Handläggare Naturhänsynsenheten

 
Om jobbet | Vem är du? | Kontaktuppgifter för frågor

 
Naturhänsynsenheten söker en handläggare för arbete med naturmiljöhänsyn i utifrån miljöbalken i allmänhet och terrängkörningsfrågor i synnerhet. Enheten hör till Naturavdelningen som liksom övriga avdelningar har ansvar för att Naturvårdsverkets miljömål och åtgärdsarbete för att alla miljökvalitetsmålen ska nås (gäller även de globala miljömålen) samt utveckling av styrmedel och åtgärder.

I enhetens arbetsuppgifter ingår bl a att hantera ärenden om dispenser och tillstånd som berör skyddade områden, skyddsvärd natur och myggbekämpning. Arbetet sker t ex genom vägledning, prövning och regelgivning. Enheten hanterar också frågor om Natura 2000, markavvattning, samråd enligt 12:6 miljöbalken, terrängkörning och vindkraft. I enhetens uppdrag ingår även att ge expertstöd till Miljö- och energidepartementet, inom EU samt internationellt. Enheten svarar även för att ge stöd inom våra kompetensområden till andra avdelningar och enheter på Naturvårdsverket bl a inom regeringsuppdrag.
 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med både handläggare med naturvetenskaplig kompetens och jurister. En viktig del i arbetet är att driva frågor om hänsyn till naturmiljön genom att vägleda inom enhetens arbetsområde och skriva yttranden i tillstånds- eller dispensprövningar samt inom regeringsuppdrag.
 

Din kompetens

Vi söker dig som har:
  • examen med naturvetenskaplig inriktning
  • minst 2 års erfarenhet av myndighetsarbete kopplat till miljöbalken

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god förmåga att samarbeta och ta initiativ och ansvar. Du är flexibel och har ett helhetsperspektiv i ditt arbete. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av myndighetsarbete med frågor om terrängkörning och strandskydd. Liksom av vägledning och tillståndsprövningar angående övriga frågor som ligger inom enhetens arbetsområde. Du har tidigare erfarenhet av strategisk planering av arbetet. Du ska kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-03-07 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 7 mars!

 

 

 

 


Naturvårdsverket söker Handläggare Naturhänsynsenheten! Sök jobbet som Handläggare Naturhänsynsenheten på Naturvårdsverket via Aktuell Hållbarhet senast 7 mars!

Placering: Stockholm eller Östersund

Yrkeskategori: Handläggare

Verksamhetsområde: Naturhänsynsenheten, en del av Naturavdelningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid, 6 mån provanställning

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: NV-00563-18

Sista ansökningsdatum: 2018-03-07

.

Information om tjänsten:
Chef för Naturhänsynsenheten
EvaLinda Sederholm
010-698 10 00
 

Fackliga representanter:
ST
Annika Karlsson
010-698 10 00

SACO
Helene Lindahl
010-698 10 00
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta. Naturvårdsverket tillämpar kompetenbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning. Denna metod motverkar diskriminering och främjar likabehandling.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss