Områdeschef Undersökning och vetenskapligt stöd, Livsmedelsverket

 

Områdeschef Undersökning och vetenskapligt stöd, Livsmedelsverket

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Livsmedelsverket | Kontaktuppgifter för frågor

 
Just nu är myndigheten inne i ett intensivt utvecklingsskede för att möta målen vad gäller socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling inom livsmedelsområdet inom ramen för Agenda 2030 (FNs globala hållbarhetsmål). Vi ska integrera den nya nationella livsmedelsstrategin i vår verksamhet och vi behöver också stärka vårt arbete med att skapa goda förutsättningar för företag inom livsmedelsbranschen. Myndigheten får därmed ett bredare och mer komplext uppdrag med än större fokus på folkhälsa, miljö och externa samarbeten.

Till vårt huvudkontor i Uppsala söker vi nu dig som vill ta en aktiv del i vår resa att utveckla myndighetens verksamhet. Du rapporterar till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp.
 

Vi erbjuder

Som områdeschef för Undersökning och vetenskapligt stöd får du ett övergripande ansvar för att leda och utveckla en verksamhet med 160 medarbetare, organiserade i fyra avdelningar: kemi-, biologi-, risk- och nyttovärdering samt råd. Här finns några av landets främsta experter inom mikrobiologi, toxikologi, nutrition och kemi. Området gör laborativa undersökningar, värderar och hanterar risk- och nyttoaspekter av ämnen i livsmedel och av matvanor. Vi utformar riktlinjer och ger råd om matvanor samt har ett nationellt samordningsansvar för dricksvattenfrågor. Medarbetarna arbetar ofta i projektform med kontaktytor både internt och externt och fungerar även som talespersoner inom sina expertområden.

Du kommer till en myndighet som präglas av hög expertkompetens, ett starkt engagemang för vårt uppdrag och hög trivsel.
 

Dina huvudsakliga uppdrag innebär

  • att ta ansvar för hela myndighetens uppdrag genom att i den övergripande ledningsgruppen bidra i myndighetens strategiska ledningsarbete.
  • övergripande ansvar för att leda och utveckla område Undersökning och vetenskaps verksamhet. Ansvar för att utifrån styrdokument, övergripande mål, strategisk inriktning och omvärldsförändringar ta ut riktningen för det egna områdets verksamhet.
  • ansvar för att planera områdets verksamhet, att omsätta och kommunicera den övergripande planeringen till områdesnivå och att ansvara för att rätt prioritering av resurser sker inom området.
  • ansvar för budget och ekonomisk uppföljning.
  • ansvar för utveckling och ledning av underställda chefer och att skapa förutsättningar för ett gott arbetsklimat och för medarbetare att trivas och växa i sina roller.
  • att utveckla goda relationer och samverkan internt och externt, med andra myndigheter, kommuner, landsting, näringsliv och andra intressenter.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig gedigen chefserfarenhet med verksamhets-, personal- och budgetansvar för en större verksamhet. Du har erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete och av att driva förändrings- och utvecklingsarbete med goda resultat. Ett genuint samhällsengagemang präglar dig och du har erfarenhet av att framgångsrikt arbeta med intern och extern samverkan.
Du har en akademisk examen inom naturvetenskap eller medicin, kunskaper om vad det innebär att arbeta evidensbaserat och har erfarenhet av att verka i en kunskapsintensiv och komplex verksamhet. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift krävs i rollen.

Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av att leda underställda chefer liksom utbildning eller erfarenhet inom det folkhälsovetenskapliga området.

Ledarskap och personlig förmåga

Vi söker en ledare med god helhetssyn och ett strategiskt synsätt, med förmåga att sätta riktning och att omsätta visioner till resultat. Du har förmåga att leda och driva förändringsarbete och kan skapa engagemang och ansvarstagande för uppdraget hos dina medarbetare. För att nå framgång hos oss krävs att du är tydlig, handlingskraftig och kommunikativ och har intresse och förmåga att samverka och bygga relationer både internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid ledarskapsförmågan och personlig lämplighet.

 

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass genomförs säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Svenskt medborgarskap är ett krav.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-03-04 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet. I denna rekrytering samarbetar Livsmedelsverket med ProAstri. För ytterligare information kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Karolina Öberg, ProAstri.

 

Välkommen in med din ansökan senast 4 mars!

 

 

 

 


Områdeschef Undersökning och vetenskapligt stöd, Livsmedelsverket! Sök jobbet som Områdeschef Undersökning och vetenskapligt stöd på Livsmedelsverket via Aktuell Hållbarhet senast 4 mars!

Placering: Uppsala

Yrkeskategori: Områdeschef Undersökning och vetenskapligt stöd

Verksamhetsområde: Ledningsgruppen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-03-04

.

Information om tjänsten:
Områdeschef Undersökning och vetenskapligt stöd, Livsmedelsverket! Sök jobbet som Områdeschef Undersökning och vetenskapligt stöd på Livsmedelsverket via Aktuell Hållbarhet senast 4 mars!
Rekryteringskonsult
Karolina Öberg
070-745 67 66
karolina@proastri.se
 

Fackliga representanter:
SACO
Åsa Eneroth
018-17 55 00, växeln

ST
David Foster
018-17 55 00, växeln
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

 

Om Livsmedelsverket

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Generaldirektör är Annica Sohlström.