Processledare hållbar utveckling, inriktning miljö, Region Halland

Region Halland söker Processledare hållbar utveckling, inriktning miljö

 

Om arbetsplatsen

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare med knappt 8000 medarbetare – med uppdrag att främja utveckling och tillväxt och att ge hallänningarna god hälso- och sjukvård. Region Hallands vision är ”Halland – Bästa livsplatsen” som ska göra Halland till den plats där människor ges bästa möjliga förutsättningar att bo och verka. För att uppnå visionen behöver Region Halland kompetenta, engagerade medarbetare som kan bidra till att Halland ska bli mer attraktivt, inkluderande och konkurrenskraftigt 2020 än idag.

Inom ”Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020” är det övergripande målet: En mer attraktiv, inkluderande och konkurrenskraftig region 2020 än 2014. Styrande för denna rekrytering är att Halland ska vara en region som erbjuder attraktiva mötesplatser, boende- och livsmiljöer. Region Halland har i uppdrag att leda och samordna en hållbar tillväxt i Halland vilket innebär att ta hänsyn till både ekonomiska, ekologiska och sociala hållbarhetskriterier.

Om arbetet

Tjänsten som processledare för hållbar utveckling, inriktning miljö, är placerad på avdelningen för regional samhällsplanering på Regionkontoret i Halmstad. Avdelningen har ansvar för långsiktig strategisk planering inom ekologisk hållbar samhällsutveckling, energiomställning samt infrastruktur och kollektivtrafik. Arbetet sker i en utvecklingsinriktad miljö med stora möjligheter till lärande.

Som processledare har du ett ansvar för att samordna och planera Region Hallands arbete inom ekologisk hållbar utveckling utifrån politiska beslut. Det handlar om att driva processer kopplat till klimatomställning och minskad miljöpåverkan, med fokus på regional utveckling och tillväxt i Halland.

Exempel på arbetsuppgifter inom tjänsten som processledare för ekologisk hållbarhet:

 • Kontinuerligt ta fram kunskap, fakta och analys i samarbete med kommuner, länsstyrelse och andra relevanta samhällsaktörer som underlag för regionalpolitiska prioriteringar och styrning
 • På uppdrag ta fram beslutsunderlag samt bereda och föredra ärenden
 • Bistå inom Region Hallands övriga politiska uppdrag med ett ekologiskt hållbarhetsperspektiv

 

Om dig

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning inom miljö eller hållbar utveckling
 • Erfarenhet av liknande arbete
 • God stilistisk förmåga i skrift och förmåga att hålla muntliga presentationer
 • God kunskap om regional utveckling
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av samverkan och att leda processer

Personliga egenskaper

 • Mycket god förmåga att samarbeta
 • Lätt för att kommunicera
 • Flexibel
 • Förmåga att arbeta självständigt inom givna uppdrag
 • Utvecklingsorienterad

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-10-18 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Halmstad

Yrkeskategori: Processledare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Referens nr: 2019/400

Sista ansökningsdatum: 2019-10-18

Information om tjänsten
Verksamhetschef, regional samhällspl.,
Åse Allberg, 0767-69 60 06

Processledare miljö,
Sofia Frising, 0738-31 98 46

Fackliga representanter
SACO, Fredrik Solvang, 0340-663788

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Region Halland

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.