Programansvarig, Mistra

Mistra söker programansvarig

Om jobbet | Om Mistra | Kontaktuppgifter för frågor
 
Är du intresserad av miljö och hållbarhet i bred mening? Vill du påverka och driva förändring genom att forskning och vetenskap omsätts till nytta för samhället? Har du en samhällsvetenskaplig bakgrund?

 

Arbetsuppgifter

I rollen som en av Mistras programansvariga kommer du att genom egen analys och omfattande omvärldsbevakning, bl.a. i form av dialog och möten med forskare, företag, myndigheter och organisationer, identifiera idéer och förslag till nya forskningssatsningar. Intressanta förslag vidareutvecklas. Detta görs vanligen genom att du som programansvarig anlitar en internationell beredningsgrupp som gör en analys av forskningsområdet och en eventuell satsnings miljöstrategiska betydelse. Baserat på analysen fattar därefter Mistras styrelse beslut om huruvida en utlysning ska göras.

Mistra utlyser finansiering av forskningsprogram inom angelägna områden, cirka två utlysningar årligen. Målet är att forskning på högsta vetenskapliga nivå ska komma till praktisk användning inom företag, förvaltningar och frivilligorganisationer. På det sättet ska Mistras investeringar bidra till en hållbar utveckling och ökad svensk konkurrenskraft.

Som programansvarig sitter du som adjungerad ledamot i programmens styrelser och har löpande dialog med programmens ledning. Du kommer även vara med och ansvara för utvärderingar och kontinuerligt följa upp de olika programmen.
Du motiveras av att påverka och att driva förändring; att omsätta tankar och idéer till handling för att utveckla verksamheten och nå dess mål. Du förstår vikten av systemsyn och är nyfiken på andra vetenskapliga områden utöver det egna kompetensområdet.
 

Övrigt

Sista ansökningsdag är 20 sept. Intervjuer kommer att ske löpande så välkommen in med din ansökan så snart som möjligt.

På denna sida kan du läsa mer om hur det är att driva ett Mistraprogram och här kan du läsa om hur ett Mistraprogram är organiserat.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-09-20 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Programansvarig

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-09-20
 

 
Information om tjänsten
Vill du veta mer om tjänsten och ansökningsprocessen kontakta:
Michael Berglund Executive Research
Martin Hellströmer
070-0732827
martin.hellströmer@michaelberglund.se


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.