Programsamordnare Hållbarhet, WSP

WSP söker Programsamordnare för hållbarhets- och innovationsprogrammet Future Ready

 

Om Future Ready-programmet

Future Ready är WSPs globala program för hållbarhet och innovation i uppdrag. Programmet är vårt verktyg för att framtidssäkra de råd och lösningar vi erbjuder våra kunder. Programmet bygger på att vi har kunskap om trender inom områdena klimat, samhälle, teknik och resurser, och förstår hur de påverkar våra kunder och samhället i stort. Vi har sedan in kunskapen i våra uppdrag och arbetar metodiskt för att framtidssäkra våra råd och lösningar. Ibland innebär lösningarna innovationer som ännu inte finns på marknaden. Då utvecklar vi dem, tillsammans med kunden eller med andra partners, såsom startupbolag. Future Ready har införts i WSP Sverige under 2019 och börjar nu användas i affärsområdena.

Om rollen

I rollen som programsamordnare samordnar du WSP Sveriges arbete med WSPs globala program för hållbarhet och innovation i uppdrag: Future Ready. Du samarbetar med övriga i supportfunktionen Hållbarhet och Innovation för att stärka WSPs bidrag till en framtidssäkrad och hållbar värld genom våra uppdrag.

Rollen som programsamordnare för Future Ready i WSP Sverige passar dig som vill utvecklas kunskapsmässigt inom hållbarhet och innovation, men även som projekt- och förändringsledare.

Ansvarsområde

Rollen innefattar förvaltning och utveckling av de verktyg som används inom Future Ready-programmet och samverkan med andra WSP-länder, framförallt våra nordiska kollegor men även globalt, om utvecklingen av programmet. Du kan också komma att projektleda arbete med globala kunskapsrapporter på olika teman (Future Ready Research).

Du leder månatliga samordningsmöten med affärsområdenas Future Ready-samordnare och samarbetar nära med dem däremellan för att stötta implementeringen av Future Ready i affärsområdena. Du leder utbildningar och workshoppar för såväl konsulter som chefer.

Du ansvarar för att bjuda in till seminarier med WSP Sveriges interna hållbarhets­nätverk (fysiska och digitala möten). Nätverket har även gemensamma träffar med våra kollegor i Norden och globalt. Du ansvarar för Hållbarhetsnätverkets hemsida samt för redigering och utskick av WSP Sveriges interna nyhetsbrev för hållbarhet och innovation.

För att kunna göra ovanstående behöver du kontinuerligt genomföra omvärldsbevakning och sammanställa information om trender inom områdena klimat, samhälle, teknik och resurser, och om trendernas betydelse för våra kunder och för WSPs råd och lösningar.

I korthet kommer du att:

  • Utveckla, förvalta och hålla samman Future Ready-programmets olika delar, inklusive intranät, dokumentation av trender, kunskapsutveckling, utbildningar och verktyg.
  • Stötta affärsområdenas implementering av Future Ready-programmet.
  • Samordna WSP Sveriges hållbarhetsnätverk och dess internationella aktiviteter.
  • Sammanställa och skicka ut månatligt nyhetsbrev för hållbarhet och innovation

Kommunikation är en viktig del av arbetet, främst på svenska men ofta även på engelska eftersom WSP är ett globalt bolag.

Du arbetar nära och rapporterar till WSP Sveriges chef för hållbarhet och innovation. Det gemensamma målet är att Future Ready om två år är ett etablerat arbetssätt i alla affärsområden i WSP Sverige samt att detta gör att vi vinner nya och ännu mer intressanta uppdrag och har positionen som Samhällsutvecklaren #1.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har:

  • erfarenhet av arbete med hållbarhet och innovation
  • minst två års erfarenhet av projektledning
  • erfarenhet av att leda möten
  • erfarenhet av omvärldsbevakning och av att sammanställa och strukturera stora mängder material
  • erfarenhet av att utveckla och förvalta verktyg, såsom checklistor och utbildningsmaterial

WSP är ett kunskapsintensivt företag med många högutbildade och vi tror därför att du behöver ha en högskoleutbildning på master- eller kandidatnivå, troligtvis med inriktning mot teknik, naturvetenskap, miljöekonomi, för att passa i denna roll.

Som person behöver du vara strukturerad och ansvarstagande samt gilla att kommunicera och samarbeta.

Sista ansökningsdag

Urval sker löpande men vi vill senast få din ansökan den 10 november 2019.

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-11-10 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: WSP Sveriges huvudkontor, Stockholm – Globen

Yrkeskategori: Programsamordnare

Sista ansökningsdatum: 2019-11-10

Information om tjänsten

Rekryterare WSP Sverige, Victoria Skropska,
072-452 94 99, victoria.skropska@wsp.com

Rekryterare WSP Sverige, Lisa Nordenström, 072-148 29 28, lisa.nordenstrom@wsp.com

Chef hållbarhet och innovation WSP Sverige, Maria Brogren,
076-1360910, maria.brogren@wsp.com

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om WSP

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.
WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 50 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 200.
wsp.com