Projektledare – förnybara drivmedel och fossilfria transporter, Energikontor Norra Småland

Energikontor Norra Småland, Region Jönköpings län söker Projektledare – förnybara drivmedel och fossilfria transporter

Om jobbet | Vem är du? | Om Energikontoret Norra Småland | Kontaktuppgifter för frågor | Vi erbjuder
 
Är du en utvecklingsorienterad projektledare med erfarenhet av att arbeta med hållbara transporter och fossilfrihet? Trivs du med nätverksskapande och att få många olika parter att samarbeta för ett gemensamt mål? Vill du bistå Jönköpings län med målet om att nå en fossilfri fordonsflotta 2030? Då kan du vara den vi söker.
 

Vi söker

Vi söker en erfaren projektledare med goda sakkunskaper om förnybara drivmedel och fossilfria transporter. Vi ser att du har högskoleutbildning inom energi, logistik, transporter eller miljövetenskap, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har arbetserfarenhet av att leda team eller nätverk och av sakfrågor inom förnybara drivmedel och fossilfria transporter. Det är meriterande om du har erfarenhet av politiskt styrda organisationer, och av samspelet mellan politiska beslut och implementering på tjänstemannanivå. Likaså är kännedom om policyarbete, styrmedel och upphandling meriterande. Kunskap om Officepaketet och B-körkort är ett krav.
 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering i Jönköping. Provanställning kan komma att tillämpas. Hos oss får du ett utvecklande och stimulerande arbete med stort kollegialt stöd och hög trivsel. Hos Energikontor Norra Småland är samarbete och samverkan nyckelord för framgång både inom vårt team och med samarbetspartners. Arbetet innefattar stort egenansvar och arbetsplatsen kännetecknas av prestigelöshet, kunskapstörst och ett nära och varmt samarbete.

Som anställd hos oss har du möjlighet till fri öppen sjukvård och tillgång till varierande friskvårdsaktiviteter, exempelvis personalgym och friskvårdsbidrag. Hos Region Jönköping finns även en aktiv personalklubb med varierande erbjudanden och aktiviteter året om.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/
 

Det här får du arbeta med

Som projektledare ansvarar du för att driva ett av Energikontorets större projekt. Du har det övergripande projektledaransvaret med styrning och planering av processer och aktiviteter som syftar till att uppnå projektets mål. Rollen innebär att du koordinerar projektmedarbetare och externa samarbetspartners samt själv medverkar i genomförandet av projektaktiviteter. Många aktiviteter görs i samverkan med andra och du kommer även leda eller delta i olika externa nätverk.

I projektteamet på cirka fem personer finns brett kompetensstöd inom kommunikation, beteendefrågor, drivmedel och teknik samt tillgång till väl utvecklade nätverk både regionalt och nationellt. Andra återkommande arbetsuppgifter är uppföljning och rapportering med koll på budget. Som stöd finns projektekonom, upphandlare och väl utarbetade administrativa rutiner för att du ska kunna fokusera på att driva projektet framåt.

Projektet beräknas starta kring årsskiftet 2018/2019. Dessförinnan kommer tjänsten innebära involvering i det löpande arbetet i Energikontor Norra Smålands pågående projekt, vilket möjliggör en stegvis introduktion till organisationen och det kommande projektledarskapet.
 

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor, är relationsskapande och som utifrån varierande förutsättningar leder och motiverar andra till uppställda mål. Det är viktigt att du är lyhörd till den egna arbetsgruppen och de förutsättningar våra samarbetsorganisationer har. Det är en stor fördel om du är strukturerad och fokuserar på rätt saker i pressade situationer. Samtidigt behöver du uthållighet och långsiktighet för att orka driva komplexa processer i mål.

Du ska på ett tydligt sätt kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift och nå ut med ditt budskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och strävar efter mångfald och jämställdhet.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-09-23 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Jönköping

Yrkeskategori: Projektledare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-09-23

 


 

 
Information om tjänsten
Energikontor Norra Smålands verksamhetsledare
Carlos Pettersson
072-554 58 41
carlos.pettersson@rjl.se

Projektledare
Therese Silvander
072-204 06 23
therese.silvander@rjl.se

Fackliga representanter
SACO
Malin Svensson
010-243 59 42


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Energikontoret

Sveriges energikontor arbetar med implementeringen av Sveriges energi- och klimatmål på regional och lokal nivå. Energikontor Norra Småland är en del av Region Jönköpings län och är ett av femton regionala energikontor i Sverige och ca 360 i Europa. Vårt uppdrag är att som oberoende aktör verka för energieffektivisering, förnybar energi samt samordna den kommunala energi- och klimatrådgivningen. Detta gör vi inom områdena energieffektiva företag, hållbart byggande och renovering samt hållbart resande och transporter.

Våra pågående projekt fokuserar bland annat på hållbara tjänsteresor och arbetspendling, en ökad andel biogas i transportsektorn, mobilitetstjänster samt energieffektivisering hos små-och medelstora företag. Vi är idag ett team på elva medarbetare som tillsammans har det stimulerande uppdraget att utveckla Jönköpings län inom dessa områden. Under senare delen av 2018 kommer ett nytt stort projekt inom hållbara fossilfria transporter att dra igång och det är till detta projekt vi nu söker en projektledare.