Projektledare inom plast och återvinning, SIS

SIS söker Projektledare inom plast och återvinning

Vi befinner oss i ett expansivt skede och behöver rekrytera projektledare till vår sektion Material- och processindustri som kan hjälpa till att nå vårt mål att bli världens bästa standardiseringsorganisation. Har du erfarenhet av att driva processer och leda olika grupper framåt? Kan du skapa relationer och förtroende? Då behöver vi dig!

Uppdraget

Du kommer att leda grupper av experter inom respektive sakområde för att tillsammans definiera krav och tillvägagångssätt som kommer utgöra nya internationella standarder. Du blir automatiskt en del av den senaste teknikutvecklingen för hållbar återvinning av material, till exempel plast och andra material som behöver återvinnas på effektiva sätt. Du kommer att leda Sveriges främsta experter och forskare inom området för att skriva internationella standarder och därigenom skapa ett stort internationellt nätverk. För att arbetet ska förbli relevant är det viktigt att kommunicera om arbetet externt på event och i seminarier. På sikt kommer du vara med och förändra synen på avfall och sekundära råmaterial och därmed bidra till ett resurssmartare samhälle

Som projektledare på SIS ansvarar du för att enskilt och i team initiera, driva och utveckla standardiseringsarbete tillsammans med experter från svenska företag, myndigheter, branschorganisationer och intresseföreningar för att samordna svenska synpunkter. Tillsammans med branschen företräder du Sverige och svenska intressen på internationella möten. Du driver arbetet framåt genom att strukturera, facilitera och skapa kreativa diskussioner. Du kommer också att bidra med specifik kunskap kring standardiseringsprocessen, som vi utbildar dig i när du har börjat hos oss.

Resor i tjänsten förekommer, främst inom Europa.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen och erfarenhet av projektledning/processledning eller ledarskap i någon form. Vidare har du erfarenhet av forskningsarbete eller annat fördjupande arbete kring hållbarhet, material och materialåtervinning, gärna inom plaster eller material som används i förpackningar.

Har du dessutom standardiseringskunskap eller -erfarenhet och kunskap om myndigheters arbete, regelverk eller EU-direktiv är detta meriterande. Det är också en fördel om du har erfarenhet av att söka finansiering externt.

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Kunskap i Office-paketet är ett krav.

Rollen kräver att du är en god relationsbyggare och att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Du trivs med att organisera och leda möte, arbeta i team och har förmågan att skapa fungerande nätverk och gemensamma arbetssätt. Du är trygg i dig själv, lyhörd och strukturerad. För att lyckas behöver du trivas med externa kontakter, att ta initiativ samtidigt som du kan jobba målfokuserat och strukturerat i administrativa processer och system. Du behöver också ha förmågan att tänka i nya banor, vara orädd och fatta egna beslut.

Ytterligare information

Har du frågor är du välkommen att kontakta Naofal Ouazzani, 08-555 521 40, chef inom standardiseringen.

Provanställning tillämpas.

Är du intresserad, ansök då senast 2019-08-04.

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-08-04 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.


Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Projektledare

Sista ansökningsdatum: 2019-08-04

Information om tjänsten
Chef inom standardiseringen, Naofal Ouazzani, 08-555 521 40

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om SIS

SIS är en del av ISO och CEN som är nätverk av experter som arbetar med att skapa internationella standarder.

Hos oss kan aktörer ta initiativ och samverka för best practice som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger smart och hållbar samhällsutveckling. SIS samverkar med alla delar av det svenska samhället, som till exempel industri, akademi, offentlig sektor och frivilligorganisationer.

SIS projektleder det svenska arbetet med att ta fram standarder. Vi verkar för ökat svenskt inflytande i internationella samarbeten och för att best practice sprids och tillämpas i Sverige.

Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.