Vi söker en handläggare som tillsammans med övriga medarbetare vill utveckla arbetet med hållbar produktion och konsumtion utifrån ett livscykelperspektiv. Arbetet för en mer hållbar och resurseffektiv materialhantering i en cirkulär ekonomi innebär spännande utmaningar!

Hållbarhetsenheten arbetar med områden som cirkulär ekonomi, resurseffektivitet och avfallsförebyggande i olika värdekedjor som t.ex. textil och livsmedel, plast och metall. Enheten skapar förutsättningar för en mer långsiktigt hållbar produktion och konsumtion där arbetet baseras på livscykelanalyser. I uppdraget ingår bland annat att ta fram kunskap och arbeta med indikatorer, ekodesign, vägledning, styrmedel och att stödja hållbar offentlig upphandling. Frågorna är under kontinuerlig utveckling och vi söker dig som vill bidra i utvecklingsarbetet genom idéer, strategier samt genom att leda olika utvecklingsprojekt från start till mål. God samverkan och nätverkande med andra inom och utanför Naturvårdsverket är avgörande för detta uppdrag.

Enhetens leveranser har stor betydelse för miljön och för människors hälsa i Sverige såväl som internationellt. Intresset från omvärlden för våra frågor är stort. I denna roll har du möjlighet att göra skillnad och utvecklas såväl personligen som inom ditt arbetsområde.

Dina arbetsuppgifter

En huvuduppgift för dig kommer att vara projektledning i olika uppdrag för att främja hållbar konsumtion och produktion. Du kommer utifrån din kunskap om livscykelanalyser bidra till värdering av information och beslut samt strategiska val för hanteriing av miljöinformation.

Under närmaste året är projektledning för regeringsuppdraget Information om hållbar användning av textil i fokus. Du utvecklar och förstärker enhetens och Naturvårdsverkets arbete med livscykelanalys också i kontakt med andra aktörer. Utöver det kommer du arbeta med rapportering bland annat kopplat till Agenda 2030. Fördelningen mellan uppgifterna varierar över tiden.

Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har ett liknade uppdrag. I tjänsten ingår att företräda Naturvårdsverket i olika sammanhang.

Din kompetens

Vi söker dig som har utbildning från universitet eller högskola eller motsvarande erfarenhet. Du ska ha ett par års arbetslivserfarenhet inom projektledning, där erfarenhet av projektledning inom statlig sektor är meriterande. Du har erfarenhet och dokumenterad kunskap om livscykelanalyser.

God kunskap i analys av materialflöden och drivkrafter i en eller flera branscher som exempelvis bygg eller elektronik är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktigt att arbeta resultatinriktat och effektivt. Du är bra på att samarbeta med interna och externa aktörer med olika perspektiv och kompetenser och kan engagera andra samtidigt som du kan agera utifrån myndighetsrollen och förhålla dig objektiv när det behövs. Du behöver kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Resor förekommer i tjänsten, främst inom Sverige men även inom EU/internationellt

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 14 oktober 2019.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.
Uwe Fortkamp, enhetschef
Yvonne Augustsson, handläggare
Annika Karlsson, facklig representant, ST
Anna Christiansson, facklig representant, Saco

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.