Projektledare, Naturvårdsverket

Naturvårdsverket söker Projektledare

Naturvårdsverket söker projektledare för arbete med ett nytt regeringsuppdrag om förorenade sediment

Genom en ny regeringssatsning har vi fått ett utökat uppdrag om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. Vi söker därför en projektledare som tillsammans med övriga medarbetare vill utveckla arbetet med förorenade sediment för att minska riskerna för människors hälsa och miljön och bidra i arbetet för en renare vattenmiljö.

Avfallsenheten verkar för en giftfri miljö och en resurseffektiv avfallshantering vilket innebär svåra gränsdragningar och spännande utmaningar! Enheten ansvarar för nationell samordning och prioritering av bidrag för sanering av förorenade områden samt tillsynsvägledning och styrmedelsutveckling inom efterbehandling och i de avfallsfrågor som enheten ansvarar för. Frågorna är under kontinuerlig utveckling och vi söker dig som vill bidra i utvecklingsarbetet. God samverkan och nätverkande med andra inom och utanför Naturvårdsverket är avgörande för detta uppdrag.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig goda möjligheter till att variera sig mellan våra två kontor, att utföra distansarbete och att samverka med många olika aktörer i samhället. Enhetens leveranser har stor betydelse för omställningen till ett hållbart samhälle i Sverige såväl som internationellt. Intresset från omvärlden för våra frågor är stort. I denna roll har du möjlighet att göra skillnad och utvecklas såväl personligen som inom ditt arbetsområde.

 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med att leda och samordna regeringsuppdraget om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. I uppdraget ingår att i samverkan med andra centrala myndigheter sammanställa data och kartlägga utbredningen av förorenade sediment, utvärdera erfarenheter från tidigare efterbehandlingsprojekt, utveckla en nationell prioriteringsmetodik samt andra vägledningar. Du kommer även att skapa en nationell kunskapsplattform samt genomföra pilotprojekt. I tjänsten ingår att företräda Naturvårdsverket i olika sammanhang genom att hålla föredrag, uttala sig i media samt samverka med olika aktörer i samhället.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från universitet eller högskola samt flera års arbetslivserfarenhet och ett par års erfarenhet av projektledning. Erfarenhet av arbete med förorenade områden och/eller sediment är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktigt att du kan leda arbetet med regeringsuppdraget och samordna ingående delprojekt på ett framgångsrikt sätt där du skapar engagemang och delaktighet. Du har ett systematiskt arbetssätt och är bra på att samarbeta med interna och externa aktörer med olika perspektiv och kompetenser. Samtidigt kan du agera utifrån myndighetsrollen och har förmågan att förhålla dig objektiv när det behövs. Du behöver ha god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Resor förekommer i tjänsten, främst inom Sverige men kan även förekomma inom EU/internationellt.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti.

 

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.
Per Nilsson, handläggare
Erika Nygren, enhetschef (nås fr.o.m. den 13 augusti)
Lars Eklund, facklig representant, Saco

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-08-20 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Stockholm alternativt Östersund

Yrkeskategori: Projektledare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Referens nr: NV-04785-19

Sista ansökningsdatum: 2019-08-20

Information om tjänsten
Per Nilsson, handläggare, 010-698 10 00
Erika Nygren, enhetschef, 010-698 10 00

Fackliga representanter
Saco, Lars Eklund, 010-698 10 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss