Projektledare/forskare med inriktning mot energi- och klimatfrågor i industriell produktion, IVL

IVL söker Projektledare/forskare med inriktning mot energi- och klimatfrågor i industriell produktion

Om jobbet | Vem är du? | Om IVL | Kontaktuppgifter för frågor

IVL verkar brett över hela miljö- och hållbarhetsområdet. Hos oss arbetar civilingenjörer, naturvetare, beteendevetare, samhällsvetare, ekonomer, psykologer och kommunikatörer. Vi förenar tillämpad forskning och utveckling med en nära samverkan mellan näringslivet och det offentliga. Våra konsultuppdrag vilar på vetenskaplig grund och vår forskning präglas av tvärvetenskap och systemtänkande.

Vi är ungefär 300 medarbetare, med en jämn fördelning av män och kvinnor och flera olika nationaliteter. Vi arbetar i en kreativ och utvecklande miljö där alla har en stor del eget ansvar och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Som medarbetare på IVL blir du del av en arbetsplats som värdesätter mångfald, samarbete, innovation och engagemang.

Inom energiområdet arbetar IVL internationellt och brett: med transport, industri, byggd miljö och tillförsel av el, värme och kyla. Vi utvärderar tekniska system, styrmedel och hållbarhetsaspekter. Nu behöver vi stärka vårt arbete med hållbara energisystem inom områdena industriella energisystem och industriell symbios. Därför söker vi en person som är van att driva projekt från idé till slutfört projekt och som gärna arbetar både i forsknings- och uppdragsprojekt med särskild inriktning mot industrin.

På IVL har man stor frihet att påverka sitt arbete, och många växlar mellan rollen som projektledare och expert. Vi arbetar i grupp och vi utvecklar våra projekt tillsammans med våra kunder. Du kommer att arbeta i vår energigrupp, med placering i Stockholm, Malmö eller Göteborg.
 

Arbetsuppgifter

Vi tror att den person vi anställer främst kommer att jobba inom några av följande områden:

  • analys av energieffektiviseringsåtgärder och åtgärder som minskar CO2-utsläpp i industrin samt relaterade kostnader
  • utvärdering av hållbarhetsaspekter och livscykelanalyser av nya biobaserade industriprocesser och deras integration i befintlig industri
    industriell symbios
  • nyttiggörande av industriell restvärme

Arbetet innebär både kontakt med kunder under projektens gång samt att utveckla nya projekt idéer och skriva ansökningar och offerter.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har 5-10 års erfarenhet. Kanske har du varit delaktig i forsknings- och utvecklingsprojekt rörande energieffektivisering inom industri, industriell symbios eller energikartläggningar för större energiintensiva industriföretag,
    har god kännedom om hela eller delar av den svenska energiintensiva industrin och frågor relaterade till energieffektivisering och klimatutsläpp för den
  • är van vid systemtänk och helhetssyn och är väl förtrogen med att utvärdera komplexa system avseende t.ex. klimat, hållbarhet och resurseffektivitet.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska

Ett stort kontaktnät med energiintensiv industri är särskilt meriterande.
 

Övrigt

Urval av sökande och intervjuer görs löpande och även före sista ansökningsdag.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-01-21 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 21 januari!

 

 

 

 


Placering: Stockholm, Malmö eller Göteborg

Yrkeskategori: Projektledare/forskare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-01-21
 


 
Information om tjänsten:
Gruppchef
Kristina Holmgren
010-788 68 36
kristina.holmgren@ivl.se

Fackliga representanter:
Akademikerna i Göteborg
Hulda Winnes
010-788 65 00

Akademikerna i Stockholm & Malmö
Ambjörn Lätt
010-788 65 00

Unionen
Sanny Shamoun
010-788 65 52


 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om IVL

IVL Svenska Miljöinstitutet har en vision om ett hållbart samhälle och just nu söker vi dig som vill bidra till utvecklingen av ett hållbart energisystem med inriktning mot energi- och klimatfrågor i industrin. Vi har Sveriges bredaste miljöprofil och vår roll har sedan starten 1966 varit att ta fram ny kunskap och se till att den senaste forskningen kommer till praktisk användning. Våra kärnvärden är trovärdighet, framsynthet och helhetssyn.