Samordnare tillsyn gränsöverskridande avfallstransporter, Länsstyrelsen Västra Götaland

 

Samordnare gränsöverskridande avfallstransporter, Länsstyrelsen

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Länsstyrelsen Västra Götaland | Kontaktuppgifter för frågor

 
Miljöskyddsavdelningens huvudsakliga uppdrag är att verka för att nå miljömålen genom tillståndsprövning och tillsyn av miljöfarlig verksamhet, tillsynsvägledning, arbete med förorenade områden samt energieffektivisering. Avdelningen ansvarar även för att samordna Länsstyrelsens arbete med miljömål och klimat- och energiuppdraget.
 

Länsstyrelsen kan erbjuda dig

 • intressanta och utmanande arbetsuppgifter
 • arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
 • möjlighet att lära nytt och utvecklas.

 

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som har gedigen erfarenhet av tillsyn av miljöfarliga verksamheter enligt 9 kap Miljöbalken och som också vill ta på dig en samordnarroll för området Gränsöverskridande avfallstransporter (GRÖT). Vi ser gärna att du har en gedigen och bred tillsynserfarenhet där erfarenhet från avfallsområdet är ett krav.

Från den 1 januari 2016 koncentrerades den operativa tillsynen av GRÖT till fem länsstyrelser (Gävleborgs län, Norrbottens län, Skånes län, Stockholms län och Västra Götalands län). Koncentrationslänen ska samverka med andra berörda länsstyrelser och med Kustbevakningen, Polismyndigheten och Tullverket.

I Länsstyrelserna tillsyn ingår det flöde av gränsöverskridande avfallstransporter som importeras och exporteras, förs- in eller ut inom EU:s gränser och som transporteras genom Sverige.
I koncentrationslänens tillsyn ingår även att kontrollera anläggningar och verksamheter som hanterar avfall, det vill säga uppströms gränser och hamnar, om det finns tecken på att avfall har eller ska transporteras in eller ut ur Sverige. För att öka effektiviteten i detta tillsynsarbete skjuts det nu till pengar i ökande grad under en 3-årsperiod. I och med det ökar också kravet på samordning, planering och uppföljning, därav behovet av en samordnarroll om ca 50 % av en heltid.

Förutom samordnarrollen bedömer vi att sökt tjänst kommer att omfatta ärendehandläggning och tillsyn på miljöfarliga verksamheter inom olika branscher.

Arbetet är självständigt och innebär många kontakter med andra medarbetare internt på Länsstyrelsen, verksamhetsutövare och andra externa aktörer. Arbetet innebär krav på ordning och reda, förmåga att entusiasmera och stegvis förflytta sig mot ett mål, hantering av många ärenden samtidigt och är i vissa fall förenade med motstående intressen. Vår ambition är att vara en kompetent och aktuell myndighet. För att klara av att vara det under lång tid värnar vi vår arbetsmiljö där allas bidrag är lika viktigt.

 

Kvalifikationer

Krav:
 • Relevant naturvetenskaplig eller teknisk högskoleexamen.
 • Kunskap om och minst 5 års erfarenhet av tillsyn enligt 9 kap Miljöbalken.
 • Erfarenhet av tillsyn över avfallbranschen
 • Mycket god förmåga att formulera dig i både tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande:
 • God vana vid hantering av dokument- och ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av samverkan i stora projekt etc.
Personliga egenskaper:
 • Du är målinriktad, stimuleras av att arbeta i högt tempo och har förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat.
 • Du är självgående och har lätt för att fatta beslut.
 • Du är utåtriktad, nyfiken och har lätt för att knyta nya kontakter.
 • Du har god samarbetsförmåga och ett coachande förhållningssätt
 • Du är noggrann och har ordning på dokumentation och uppföljning på ett strukturerat sätt

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till vårt goda arbetsklimat.

 

Övrigt om tjänsten

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-11-27 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 27 november!

 

 

 

 


Samordnare gränsöverskridande avfallstransporter, Länsstyrelsen! Sök jobbet som Samordnare tillsyn avfallstransporter på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!

Placering: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad

Yrkeskategori: Tillsynsamordnare avfallstransporter

Verksamhetsområde: Miljöskyddsavdelningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 112-36572-2017

Sista ansökningsdatum: 2017-11-27

.

Information om tjänsten:
Samordnare gränsöverskridande avfallstransporter, Länsstyrelsen! Sök jobbet som Samordnare tillsyn avfallstransporter på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!
Enhetschef Miljötillsyn
Malin Årebäck
010-224 46 71
 

Fackliga representanter:
SACO
Sten Wolme
010-224 54 39

ST
Annika Berggren
010-224 48 20
 

SEKO
Monica Danielsson
0770-457 900 (växel)
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Länsstyrelsen Västra Götaland

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.