Samordnare hållbar utveckling, Svenska kyrkan

Svenska kyrkan söker Samordnare hållbar utveckling

Om jobbet | Vem är du? | Om Svenska kyrkan | Kontaktuppgifter för frågor
 
Kyrkokansliet i Uppsala vidareutvecklar just nu hållbarhetsarbetet på Svenska kyrkans nationella nivå. Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete på https://www.svenskakyrkan.se/hallbarutveckling.

 

Arbetsuppgifter

Som hållbarhetssamordnare arbetar du tillsammans med kollegor för att stödja resten av verksamheten på nationell nivå inom hållbarhetsområdet. Du samverkar också med de regionala enheterna (stiften) för att underlätta för hela kyrkan när det gäller strategiskt viktiga miljöfrågor. I uppdraget ingår att leda och driva projekt med fokus på klimat/miljö samt att ha en samordnande roll för arbetet med Agenda 2030/FN:s globala mål för en hållbar utveckling som spänner över fler hållbarhetsdimensioner. Arbetsuppgifterna kommer vara omväxlande och innehålla såväl snabba operativa insatser som större, långsiktiga projekt.
 

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning och minst fem års erfarenhet av liknande arbete från företag, myndighet eller organisation. Du har dokumenterad erfarenhet av att bedriva projekt och utvecklingsarbete inom aktuella kompetensområden. Du kan visa exempel på din förmåga att på ett pedagogiskt sätt kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du har god kunskap inom flera hållbarhetsområden men din tyngdpunkt kompetensmässigt ligger på klimat/miljö. Områden du har erfarenhet av kan gälla miljöledning, inköp eller fastigheter/energi. Du har erfarenhet av och god förmåga att driva samverkansprocesser och utvecklingsprojekt för att integrera hållbarhet i olika verksamheter. Du har en pedagogisk förmåga och är skicklig på att kommunicera internt och externt. I rollen ingår även att arbeta fram fakta- och beslutsunderlag i en förtroendemannastyrd organisation.

Du kommer att arbeta både självständigt och ingå i olika tvärgrupper. Därför är en god förmåga att samverka och driva arbetet framåt av stor vikt.
 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2018-11-22 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Placering: Uppsala

Yrkeskategori: Samordnare

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2018-11-22
 
Information om tjänsten
Hållbarhetschef
Sara Nordbrand
sara.nordbrand@svenskakyrkan.se

Fackliga representanter
Vison
Katarina Ottosson
Katarina.Ottosson@svenskakyrkan.se

Jusek
Susanna Henriksen
susanna.henriksen@svenskakyrkan.se

KyrkA
Anders Goranzon
anders.goranzon@svenskakyrkan.se

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Svenska kyrkan

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.
nbsp;