Handläggare samordningsansvar klimatklivet, Länsstyrelsen Västra Götaland

 

Samordningsansvarig Klimatklivet Länsstyrelsen Västra Götaland

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Länsstyrelsen Västra Götaland | Kontaktuppgifter för frågor

 
Enheten för Miljö- och klimatsamverkan arbetar bland annat med energi-och klimatfrågor samt miljökvalitetsmålen. Inom energiområdet ansvarar enheten frågor som rör samordning av länets energi- och klimatomställning och för handläggning, rådgivning och informationsinsatser inom Klimatklivet. Enheten bedrivet också ett flertal projekt så som till exempel projekt för att stödja företag i deras arbete med energieffektivisering samt projekt för att främja laddinfrastruktur för elfordon. Vi söker nu en handläggare med uppdrag att samordna klimatklivet och även medverka i projektet Incitament för energieffektivisering.

Klimatklivet är ett investeringsstöd för åtgärder som minskar klimatpåverkan och är en av regeringens satsningar för att nå klimatmålen. Länsstyrelsen ska förutom att handlägga stödet även främja åtgärder med hög klimatnytta som är linje med vår regionala klimatstrategi. Detta görs främst genom informationsinsatser och rådgivning.

Projektet Incitament för energieffektivisering bedrivs av Länsstyrelsen på uppdrag av Energimyndigheten och syftar till att utveckla verktyg och metoder för att motivera företag till ett systematiskt energiarbete. Kunskaperna sprids till företagen genom landets tillsynsmyndigheter.

Arbetet sker både på regional och nationell nivå och ger möjligheter till nätverkande och att vara med och utveckla ett viktigt område.
 

Länsstyrelsen kan erbjuda dig

  • intressanta och utmanande arbetsuppgifter
  • arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
  • möjlighet att lära nytt och utvecklas.

Är du vår samordnare för Klimatklivet?
 

Arbetsbeskrivning

Som handläggare inom energi- och klimat kommer du att ansvara för samordning och övergripande planering av arbetet med Klimatklivet. Detta innefattar bland annat att vidareutveckla den strategi som finns framtagen för arbetet, handläggning av yttranden i enskilda ärenden, genomförande av informationsinsatser samt rådgivning till olika aktörer som är intresserade av att ansöka om medel från Klimatklivet.

Dessutom kommer du att tillsammans med övriga projektmedlemmar arbeta med projektet Incitament för Energieffektivisering. Som främsta uppgift kommer du att vara med och driva nätverk för kommunernas tillsynspersonal för att öka deras kompetens inom energieffektivisering. Du medverkar vid tillsynsbesök för att stödja tillsynspersonal i spridningen av de verktyg och metoder som tagits fram i projektet.

Utöver det kommer du att vara en resurs i enhetens övriga arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer

Du har en relevant högskolexamen inom företrädesvis miljö eller energi-/klimatområdet och arbetslivserfarenhet av energi- och klimatarbete. Du behöver ha kunskap om små och stora företags förutsättningar att bedriva miljö-/ energiarbete. Dessutom ska du ha erfarenhet av att arbeta i projektform.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med industriella miljö- och energifrågor. Vidare uppskattar vi om du har erfarenhet av tillsyn för miljöfarlig verksamhet och ett genuint intresse för energi och miljöfrågor.

Personliga egenskaper
Du är lyhörd och lätt för att samarbeta. Då arbetet ställer krav på såväl interna som externa kontakter behöver du ha en väl utvecklad förmåga att kommunicera. Du är noggrann och strukturerad och lägger ett stort värde i att representera myndigheten på ett professionellt sätt. Vidare värdesätter vi förmågan att självständigt driva arbetet framåt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

 

Övrigt om tjänsten

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-11-27 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 27 november!

 

 

 

 


Samordningsansvarig Klimatklivet Länsstyrelsen Västra Götaland! Sök jobbet som Handläggare samordningsansvar klimatklivet på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!

Placering: Göteborg

Yrkeskategori: Handläggare samordningsansvar klimatklivet

Verksamhetsområde: Enheten för Miljö- och klimatsamverkan

Omfattning: Visstidsanställning t.o.m. 2019-06-30 med ev. möjlighet till förlängning, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 112-36592-2017

Sista ansökningsdatum: 2017-11-27

.

Information om tjänsten:
Samordningsansvarig Klimatklivet Länsstyrelsen Västra Götaland! Sök jobbet som Handläggare samordningsansvar klimatklivet på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!
Energi- och klimatstrateg
Andrea Teran Öman
010-224 46 16
 
Samordningsansvarig Klimatklivet Länsstyrelsen Västra Götaland! Sök jobbet som Handläggare samordningsansvar klimatklivet på Länsstyrelsen Västra Götaland via Aktuell Hållbarhet senast 27 november!
Enhetschef
Monique Wannding
010-224 44 78
 

Fackliga representanter:
SACO
Sten Wolme
010-224 54 39

ST
Annika Berggren
010-224 48 20
 

SEKO
Monica Danielsson
0770-457 900 (växel)
 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Länsstyrelsen Västra Götaland

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.