Specialist inom Livscykelanalys (LCA), Svevia

Svevia söker Specialist inom Livscykelanalys (LCA)

Vill du arbeta inom Svevias centrala miljöstab med miljövarudeklarationer(EPD) och stödja våra projekt med klimatkalkyler?

Vi söker dig som har ett genuint miljöintresse, några års arbetslivserfarenhet inom livscykelberäkningar och som vill arbeta med klimatanpassning av Svevias projekt, med hela koncernen som arbetsfält.


Om tjänsten

Som specialist inom livscykelanalys (LCA) på Svevia har du en central roll i att stödja alla våra uppdrag gällande klimatkalkyler och att ta fram miljövarudeklarationer för våra egenproducerade varor som ballast, asfalt, emulsioner och termoplast. Du kommer även att stödja inköpare vid produktval och upphandling av varor samt vara den person hos oss som hjälper arbetsplatserna och våra kalkylansvariga att upprätta klimatkalkyler i olika uppdrag.

Beroende på din bakgrund kan fler arbetsuppgifter bli aktuella på sikt, som till exempel miljörapportering och att sammanställa underlag till årsredovisning och miljöstrategi för att nämna några. Du rapporterar direkt till miljöchefen och ingår i Svevias centrala miljöstab. I rollen som LCA- specialist kommer du också att delta i interna nätverk inom LCA-området och även medverka vid externa nätverk och branschforum.


Din profil

Du har läst Livscykelanalys på högskolenivå eller motsvarande och har erfarenhet av en eller flera beräkningsverktyg som exempel, Anavitor, GaBi, SimaPro eller One Click LCA. Du ska vidare vara kunnig och insatt i olika Product Category Rules samt olika standarder som till exempel. ISO 14025 om LCA och EN 15804 om miljövarudeklarationer för byggmaterial.

Som företagets blivande expert inom LCA-området lägger vi stort fokus på att du delar med dig av expertis och sakkunskap till andra. Vidare trivs du med att analysera och bryta ned information till beståndsdelar, mönster och hittar samband. Vi tror att du är en noggrann person som gillar att leverera resultat som överträffar våra kunders förväntningar och arbetar efter höga krav för kvalitet och kvantitet. Eftersom rollen innebär mycket kontaktar med medarbetare och kunder, är samarbetsförmåga en viktig egenskap.

Du har mycket goda kunskaper i MS Office-paketet, främst Excel. Körkort B är ett krav då resor förekommer. Stationeringsort kan diskuteras, men företrädesvis vid något av Svevias större kontor i Stockholm, Göteborg eller Umeå. Men för rätt person finns möjligheter till placering även vid något av våra andra kontor.
Vi erbjuder dig

Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och utmanande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens, vara innovativ och göra skillnad. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.


Ansökan

Stämmer detta in på dig – välkommen att dela väg med Svevia!

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta miljöchef Anders Lindström på 070 517 26 63 alt HR Partner rekrytering Åsa Zetterlund, 08-764 23 35. Fackliga företrädare nås via Svevias växel 08-404 10 00. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt och som senast den 23 juni 2019. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär via knappen nedan. När du ansöker uppmanas du motivera varför du söker jobbet, samt svara på ett par frågor. Vi undanbeder oss personligt brev.
All telefonförsäljning med anledning av denna annons undanbedes vänligen men bestämt.


Locations

Hela landet, Stockholm, Göteborg and Umeå

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2019-06-23 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

 


Svevia söker Specialist inom Livscykelanalys (LCA)! Sök jobbet som Specialist inom Livscykelanalys (LCA) på Svevia via Aktuell Hållbarhet senast 2019-06-23!

Placering: Stockholm, Göteborg and Umeå

Yrkeskategori: Specialist inom Livscykelanalys (LCA)

Omfattning: Tillsvidare, heltid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2019-06-23

Information om tjänsten
Anders Lindström, 070 517 26 63
Åsa Zetterlund 08-764 23 35

Fackliga representanter
08-404 10 00

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.