Energi- och klimatrådgivare, Stockholms stad

 

Stockholms stad söker Energi- och klimatrådgivare

 
Om jobbet | Vem är du? | Vi erbjuder | Om Stockholms stad | Kontaktuppgifter för frågor

 
Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Miljöförvaltningen arbetar också med stadens energieffektiviserings- och klimatarbete.

På enheten Energi och klimat är vi 20 personer med olika specialistkompetenser inom energieffektivisering och klimat. Enheten ansvarar för huvudprojektledning av Stockholmsregionens samarbete kring energi- och klimatrådgivning (EKR) och bedriver lokal rådgivning inom Stockholms stad. EKR-samarbetet är ett nätverk av 27 kommuner som samarbetar kring rådgivning, projekt och informationsinsatser om energi och klimat riktade till privatpersoner, fastighetsägare, BRF:er, företag och organisationer. Verksamheten finansieras av statsstöd via Energimyndigheten. Besök gärna den regionala energi- och klimatrådgivningens hemsida www.energiradgivningen.se.
 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade kollegor, en timmes friskvård/vecka och friskvårdsbidrag 2000 kr/år. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Miljöförvaltningen ser flerspråkighet som meriterande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.
 

Arbetsbeskrivning

Som energi- och klimatrådgivare är huvuduppdraget att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energianvändning, klimatpåverkan, och förutsättningar att ändra energianvändning i lokaler och bostäder. För mer information om energi- och klimatrådgivning ur ett nationellt perspektiv, se gärna: www.energimyndigheten.se/ekr/omuppdraget.

Du kommer främst att arbeta med rådgivning till bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsföretag utifrån vårt koncept ”Energismart BRF”. Det innebär att du gör platsbesök tillsammans med representant från BRF:en där du ger råd på plats och sedan återrapporterar besöket skriftligt. Även rådgivning till hushåll och andra företag kommer att ingå i arbetsuppgifterna.

Viktiga ansvarsområden:
 • Identifiera, kontakta och besöka bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsföretag för att ge rådgivning om möjligheter att minska energianvändningen. Även företagsbesök kan bli aktuella.
 • Svara på inkommande rådgivningsfrågor per telefon och mejl.
 • Följa upp rådgivningens effekt och ge fortsatt stöd till att energieffektiviseringsåtgärder genomförs.
 • Vara delaktig i att planera och bidra till att utveckla EKR-gruppens arbetssätt.

 

Kvalifikationer

 • Examen omfattande byggnaders energisystem såsom t ex civilingenjör, högskoleingenjör eller gymnasieingenjör med inriktning byggnadsteknik, alternativt tillräcklig arbetslivserfarenhet för att ge kvalificerad rådgivning om byggnaders energianvändning och besparingspotential.
 • Goda kunskaper om byggnaders installationer samt goda kunskaper om byggnaden som system.
 • God förmåga att kommunicera med lekmän om energi- och byggtekniska frågor och förmåga att sätta sig in i deras situation.
 • God kommunikationsförmåga med goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt
Meriterande erfarenheter
 • Erfarenhet av rådgivning inom energieffektivisering av byggnader.
 • Erfarenhet av att arbeta i projektform.
 • EErfarenhet av att kommunicera med BRF:er, hushåll, organisationer och företag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för energieffektivisering! Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och processer. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerade. Du är duktig på att skapa kontakt med människor och anpassar ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till mottagaren. Vidare har du god kunskap inom ditt område och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer till problemlösning inom området. Du trivs i en miljö där du har stor möjlighet att påverka arbetsmetoder och tillvägagångssätt.

 

Övrigt om tjänsten

Arbetet sker huvudsakligen på kontorstid men rådgivning till bostadsrättsföreningar förekommer dock ofta på kvällstid. Förvaltningen tillämpar generösa flextidsramar med möjlighet att ta ut flexledighet. Vi månar om möjlighet till ett flexibelt arbetssätt för att kunna kombinera yrkes- och privatliv på ett bra sätt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Ansök nu

Ansök via direktansökningsknapparna senast 2017-12-03 och ange att du sökt via Aktuell Hållbarhet.

 

Välkommen in med din ansökan senast 3 december!

 

 

 

 


Stockholms stad söker Energi- och klimatrådgivare! Sök jobbet som Energi- och klimatrådgivare på Stockholms stad via Aktuell Hållbarhet senast 3 december!

Placering: Stockholm

Yrkeskategori: Energi- och klimatrådgivare

Verksamhetsområde: Enheten energi och klimat, en del av Plan och miljö, Miljöförvaltningen

Omfattning: Tillsvidare, heltid, dagtid

Lön: Månadslön enligt överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Jobb-id/referensnr: 2017/7498

Sista ansökningsdatum: 2017-12-03

.

Information om tjänsten:
Stockholms stad söker Energi- och klimatrådgivare! Sök jobbet som Energi- och klimatrådgivare på Stockholms stad via Aktuell Hållbarhet senast 3 december!
Enhetschef
Jonas Tolf
08-508 28 943
 
Stockholms stad söker Energi- och klimatrådgivare! Sök jobbet som Energi- och klimatrådgivare på Stockholms stad via Aktuell Hållbarhet senast 3 december!
HR-konsult
Anna de Verdier
08-508 11 726
 

Fackliga representanter:
SACO
Weronica Rydoff
08-508 28 963

Vision
Luis Lopez
08-508 27 929

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 

Om Stockholms stad

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 240 medarbetare. Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare.